Turquia signa un acord amb Eurosam per desenvolupar un míssil de llarg abast

Eurosam

Es reforça la cooperació entre Turquia, França i Itàlia. El govern turc ha assignat amb el consorci Franco-Italià Eurosam un contracte de 18 mesos per estudiar el desenvolupament d’un míssil de llarg abast i un sistema de defensa aerea i antimíssils.

Segons l’anunci fet per Eurosam a través d’un comunicat, el contracte preveu que el consorci dugui a terme l’estudi de nous sistemes d’armes, en associació amb Aselsan i Roketsan, les empreses turques que operen en el sector de la defensa. L’acord té com a objectiu establir les bases d’un contracte de desenvolupament i producció d’armament. L’acord s’ha firmat avui, al marge de la visita del president turc Recep Tayyip Erdogan a París, on ha trobat la seva contrapart francesa, Emmanuel Macron.

“L’activitat de desenvolupament conjunt ha de donar suport al programa nacional turc de defensa i míssils aeris”, diu el comunicat d’Eurosam. A més, el contracte signat avui té per objecte “obrir perspectives d’exportació i cooperació a llarg termini entre Turquia, Itàlia i França”.

El consorci Eurosam està integrat pel grup europeu de defensa Mbda, integrat pel Leonardo italià, la multinacional Airbus, la britanic Bae Systems, i la multinacional Thales, els principals accionistes de la qual són l’Estat francès i Dassault Aviation. Avui, el president Erdogan havia declarat que conversaria sobre la cooperació i defensa amb Macron. En particular, el cap de l’estat turc havia declarat que Turquia prendria un pas “important” amb Eurosam, sense donar més detalls.

L’acord d’avui entre Eurosam, Aselsan i Roketsan ve després de l’acord de 29 de desembre de l’any passat on Rússia ha proporcionat a Turquia un préstec per completar la compra de sistemes de míssils S-400, producits de la russa Rostec. En anunciar l’acord sobre el préstec, el director general de Rostec, Serguei Chemezov, va declarar que Turquia serà el primer membre de l’OTAN a adoptar els S-400. La compra del sistema rus a Turquia ha provocat preocupació entre els altres Estats de l’Aliança Atlàntica

Be the first to comment on "Turquia signa un acord amb Eurosam per desenvolupar un míssil de llarg abast"

Leave a comment