Turquia. Procés Dundar/Gul, Erdogan furiós, diplomàtics europeus presents convocats

El Ministeri d’Afers Exteriors a Ankara ha convocat als diplomàtics europeus per protestar per la seva participació divendres a Istanbul a la primera sessió del judici contra els acusats Can Dundar i Erdem Gul, Director i redactor en cap de Cumhuriyet. El popular diari havia publicat un ampli article, amb el suport de fotografies, que mostrava el suport de Turquia a l’ISIS, o més aviat, per ser exactes i romandre dins les acusacions, els dos havien revelat secrets d’Estat després de la publicació d’una investigació que proporcionaria evidència d’un presumpte tràfic d’armes entre el govern turc i els gihadistes. Corren el risc de cadena perpètua.

Durant els últims dies un Erdogan furiós ha carregat contra la presència dels diplomàtics al procés i durant una intervenció a Istanbul havia acusat els diplomàtics “de violar els límits” i de donar suport amb la seva presència els que volen “un cop d’estat”. “Qui es pensen que són aquests? – va afegir -. Aquest no és el vostre país, això és Turquia”.

El president turc, segons l’agència Anadolu, ha continuat atacant “a un cònsol general d’un cert país, que era present a la sala del judici d’un periodista acusat d’espionatge, i que després de fer-se un amb ell selfie ha també declarat que Turquia ha de decidir quin tipus de país vol ser”. Erdogan no va dir el nom, però el cònsol general britànic Leigh Turner ha publicat els selfis al costat dels acusats.

Be the first to comment on "Turquia. Procés Dundar/Gul, Erdogan furiós, diplomàtics europeus presents convocats"

Leave a comment