Turquia inicia exercicis militars a la frontera amb el Kurdistan iraquià pocs dies abans del Referèndum

Kurdistan iraquià

Els exercicis militars han començat al pas fronterer d’Habur, a la província turca de Silopi, un dels principals encreuaments entre la zona kurd-iraquiana i el Kurdistan a Turquia.

L’Exèrcit turc justifica el desplegament militar dins d’una operació “contra organitzacions terroristes”, referint-se clarament al Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), força politica i militar que actua dins l’estat turc.

Prop de 100 vehicles militars s’han desplaçat a la zona fronterera, segons explica l’agència semipública Anadolu. En els últims mesos, Turquia ha realitzat atacs aeris contra objectius del PKK a la frontera i en les muntanyes de Kandil, al nord de l’Iraq, un abrupte territori en què s’oculta la direcció d’aquest moviment polític kurd.

Ankara s’ha pronunciat en contra del referèndum que vol celebrar el govern del Kurdistan iraquià el pròxim 25 de setembre, sota la teoria que la votació podria portar més inestabilitat a la regió.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, tractarà aquesta setmana l’assumpte amb el primer ministre iraquià, Haider al Abadi, en una trobada durant l’Assemblea General de l’ONU a Nova York.

Erdogan ha acusat recentment al líder kurd, Massud Barzani, de voler desintegrar l’Iraq, i ha alertat que Ankara prendrà totes les mesures necessàries per contenir els efectes col·laterals que pogués tenir una declaració d’independència.

Turquia durant els últims anys s’ha dedicat a desestabilitzar al màxim tota la regió, amb suport directe o indirecte a les organitzacions jihadistes, i al mateix temps ha mantingut bones relacions amb les organitzacions kurdes de l’Iraq, especialment per poder vendre el petroli que administren els kurds.

En el moment que els kurds de l’Iraq han decidit fer un pas més i convertir de iure allò que ja és de facto, l’existència d’un estat turc, la Turquia d’Erdogan fa els comptes amb la brutal repressió interna contra la població kurda i decideix d’iniciar a amenaçar els kurds de Síria i les seves institucions.

Be the first to comment on "Turquia inicia exercicis militars a la frontera amb el Kurdistan iraquià pocs dies abans del Referèndum"

Leave a comment