Bufetada al govern espanyol, tot el cos consular de Barcelona solidari amb el cònsol de Finlàndia

cònsol de Finlàndia
Tots els cònsols de Barcelona s’han solidaritzat amb el fins avui cònsol de Finlàndia, Albert Ginjaume, destituït pel Gobierno per la seva suposada vinculació amb l’independentisme.
Els 94 representants internacionals han donat suport per escrit al representant finlandès, que encapçala la degana de l’Associació Consular a Barcelona, Franca Lorella Deza. Lorella, que també és ambaixadora del Perú, ha destacat l’actuació “correcta, responsable, seria, eficient, serena i equànime” de Ginjaume, tal com publica El País.
Tanmateix, ha mostrat la seva solidaritat a través d’una carta, el cònsol honorari de Dinamarca i responsable de relacions institucionals del Cos Consular a Barcelona, Lau Anderses, que lloa el paper de Ginjaume en aquest càrrec.
Finlàndia també ha tingut bones paraules per l’excònsol. En un comunicat publicat dimarts, on anunciava que cessava a Ginjaume per pressions del Gobierno, ressalta que “ha servit a Finlàndia de forma exemplar durant els dinous anys que ha exercit funcions de cònsol honorari del país a Barcelona. En aquest mateix comunicat, Finlàndia recorda que un consol honorari exerceix el seu càrrec sota una autorització atorgada pel país receptor. “Sense l’aprovació del país receptor el cònsol no té condicions de seguir al càrrec”, argumenta.

Ginjaume ha destacat que ha tingut “tot el suport” tant de l’ambaixada com del ministeri d’Exteriors de Finlàndia. “M’han trucat personalment dient que senten molt la destitució i que han mirat d’evitar-la”, ha assegurat. L’estat espanyol va posar Ginjaume al punt de mira per haver organitzat un dinar del cos consular amb Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i batllessa de Sant Cugat del Vallès, que forma part de l’Associació de Municipis per la Independència.

Be the first to comment on "Bufetada al govern espanyol, tot el cos consular de Barcelona solidari amb el cònsol de Finlàndia"

Leave a comment