Suïssa deixa en evidència l’Espanya borbònica, el President Puigdemont no serà extradit si va a Suïssa

Suïssa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no serà extradit si viatge a Suïssa com té previst de fer aquest cap de setmana. Així ho ha afirmat Folco Galli, portaveu de l’oficina Federal de Justícia de Suïssa, amb unes seves declaracions al diari Le Temps, Galli declara que l’extradició per suposats ‘delictes polítics està descartada’ a Suïssa.

Després d’un matí on la fiscalia espanyola ha continuat a fer moviments fantasmagòrics, sol·licitant a l’Oficina de Cooperació Internacional del Ministeri de l’Interior espanyol, en col·laboració amb Interpol, poder fer les gestions oportunes davant les autoritats suïsses amb l’objectiu de determinar la viabilitat de la detenció i de la seva reclamació a l’efecte d’extradició, la resposta ha arribat clara i concisa, simplement No, la república helvètica no extradeix perseguits polítics.

Galli considera que qualsevol petició que faci l’estat espanyol referent Carles Puigdemont, Meritxell Serret o Anna Gabriel serà ‘examinada amb profunditat’, però ha explicat que l’extradició per un ‘delicte polític’ no té recorregut. El 20 de febrer, el portaveu és va ja pronunciar en uns termes similars un cop es va confirmar que l’exdiputada de la CUP s’havia exiliat a Ginebra.

El president Carles Puigdemont, que ha carregat amb força contra la “repressió espanyola” per haver-se situat “entre el maccarthisme i l’intent de vexació permanent a les nostres institucions”, referència clara a la persecució contra la seva persona i els consellers exiliats, i també per l’operació de la Guàrdia Civil contra el referèndum, que avui ha brindat un nou capítol amb els escorcolls a Òmnium i el Palau de la Generalitat amb l’únic objectiu de voler atemorir la població, com correspon a un règim antidemocràtic com aquell espanyol. Aquest diumenge està convidat a participar en l’INTERNATIONAL FILM FESTIVAL AND FORUM ON HUMAN RIGHTS de Ginebra, conjuntament amb els consellers a l’exili.

Be the first to comment on "Suïssa deixa en evidència l’Espanya borbònica, el President Puigdemont no serà extradit si va a Suïssa"

Leave a comment