Síria: Arriben a Efrin forces progovernamentals per ajudar les milícies kurdes

Síria: Arriben a Efrin forces progovernamentals

L’agència de notícies estatal siriana “Sana” ha anunciat l’arribada a la província d’Efrin de les forces progovernamentals per donar suport “la població local contra l’agressió duta a terme pel règim turc” des del passat 20 de gener.

Segons les informacions rebudes per part dels mitjans de comunicació libanesos vinculats al moviment xiïta Hezbollah, l’artilleria turca estaria bombardejant, des de més enllà de la frontera, les forces de seguretat enviades des de Damasc per donar suport a les milícies kurdes de les Unitat de Protecció de la gent (YPG).

Mentrestant avui les faccions de l’Exèrcit Lliure, que tenen l’ajut de les Forces Armades de Turquia, haurien pres el control dels pobles ZaytunaJamila, a l’eix de Sharan, al nord-oest d’Afrin, així com els pobles de SuraniHayani i Shirqanli, sobre l’eix de Bulbul, al nord d’Efrin.

Segons informa l’Observatori de Drets Humans haurien mort 39 soldats turcs, 205 milicians de l’Exèrcit Lliure de Síria i 219 combatents kurds durant el temps que portem de l’Operació organitzada pel règim turc “branca d’olivera”, iniciat fa exactament un mes, el 20 de gener d’Ankara.

L’entrada de les forces vinculades a Damasc a la província d’Efrin a petició expressa del YGG obren un front perillós al nord de Síria. Avui, el ministre d’Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha tornat a parlar sobre el tema i ha declarat que totes les qüestions relatives a Efrin hauran de resoldre’s en el context de la integritat territorial de Síria.

Segons ha informat l’agència de notícies russa “Sputnik“, Lavrov ha dit que “qualsevol problema a Síria o en un altre lloc, s’ha de resoldre respectant la integritat territorial de l’Estat en qüestió, en aquest cas la República Àrab Síria.”

Turquia ha reaccionat violentament a les informacions difoses pels mitjans del govern sirià. Especialment virulent, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, que ha dit que si Síria intervé a Efrin, el govern sirià s’enfrontarà a conseqüències. El cap de l’Estat turc, declara que les forces armades d’Ankara envoltaran aviat Efrin per evitar que el YPG pugui rebre ajuda i negociar noves aliances.

Efrin és una ciutat dins l’estat sirià, i allà l’exèrcit turc és i serà sempre un exèrcit invasor als ulls de la comunitat internacional. Fet que impedeix a Turquia demanar cap ajut directe als seus aliats de l’OTAN, però aquest de moment fan com si miressin cap a un altre costat, especialment els Estats Units, que una vegada més després d’utilitzar els kurds per frenar l’Isis els deixa en mans del règim dictatorial turc.

Be the first to comment on "Síria: Arriben a Efrin forces progovernamentals per ajudar les milícies kurdes"

Leave a comment