“Si els espanyols volen una esbatussada, els escocesos estarem contents de donar-los-en” dur article a The Guardian

esbatussada

Des del moment que el jutge espanyol Llarena va activar la seva “especial” euroordre contra els dirigents catalans exiliats, els borbònics espanyols s’han posat de fet, sota els reflectors de l’opinió publica dels estats democràtics europeus, de fet s’ha posat sota els reflectors de la justícia europea sortint fins al moment molt mal parats. Ara des d’Escòcia els diuen que si volen una esbatussada ells són disponibles.

Ni Escòcia, ni Bèlgica, ni Suïssa, compren que els líders catalans siguin “delinqüents” i per la seva sorpresa els alemanys ja els han dit que no existeix delicte de rebel·lió pel President Puigdemont, i és possible que arribin altres sorpreses des de Berlin.

Des d’Escòcia, on resideix i treballa Clara Ponsatí, l’ex-consellera rep mostres de suport constant, l’última l’ha publicada al diari The Guardian, on el periodista Kevin McKenna, editor de The Daily Mail in Scotland, ha publicat un article titulat “Si els espanyols volen una esbatussada, els escocesos estarem contents de donar-los-en”. El periodista recorda que durant la guerra de 1936-1939, 549 voluntaris escocesos van lluitar contra Franco i que a Escòcia es va organitzar una campanya per a recaptar fons i ajudar els republicans.

A l’article, es repassa els conflictes històrics i contraposa el comportament d’Escòcia amb Suïssa, país tradicionalment neutral. Però McKenna diu que la seva actitud i aquella dels escocesos es pot resumir en les paraules del Dr. Vernon John a Martin Luther King: ‘Si veus una bona batussa, fica-t’hi.’

El periodista declara el seu favor per Ponsatí i assegura que els escocesos l’ajudaran. ‘L’euroordre amb què el govern d’Espanya –com més va més trastocat i reaccionari– vol extradir la professora Clara Ponsatí perquè afronti càrrecs de rebel·lió violenta topa amb la dura resistència escocesa’.

McKenna ridiculitza el govern espanyol i explica la violència atribuïda al govern català per a justificar l’acusació de rebel·lió: “Grups agressius de catalans desarmats van atacar escuts policíacs i porres amb el cap i van deixar els nens amb el dispositiu antiavalots desorientats i traumatitzats”. També critica la resposta de la Unió Europea, la qual es limita a dir a Espanya que “continuï pagant allò que correspon i mirarem cap a una altra banda”.

Per acabar afirmant que “no serà la conducta de Ponsatí que es fiscalitzarà, sinó la conducta d’un país que, segons que sembla, és posseït pel general Franco, un altre líder espanyol que va atacar el seu poble”.

 

Be the first to comment on "“Si els espanyols volen una esbatussada, els escocesos estarem contents de donar-los-en” dur article a The Guardian"

Leave a comment