Rússia hauria pagat 3,6 milions d’euros al diari El País per imprimir i distribuir propaganda 

Rússia

Quan ens trobem en plena campanya contra Catalunya per part del règim del 78, on per intentar negar la repressió i el cop d’estat contra el govern legítim català, l’estat i la seva premsa s’inventa una conspiració mundial russa per afavorir Catalunya, ara surten a la llum publicades pel eldiario.es les xifres que el diari madrileny cobrava per imprimir i distribuir el suplemento Russia Beyond The Headlines (RBTH).

Certament el diari espanyol no estava sol, una vintena de diaris occidentals encartaven suplements de RBTH dins els seus exemplars. Diaris com, The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post i Le Figaro.

El suplement, que va començar anomenant-se “Rússia Avui” i després va canviar de nom, segueix difonent-se en versió digital, a les pàgines web www.rbth.com. Aquesta adreça electrònica va ser registrada el 2003 per la companyia russa de mitjans de comunicació públics TV-Novosti, segons dades de l’organisme internacional de registre de dominis, ICANN.

TV-Novosti és la mateixa companyia, finançada pel Kremlin, que publica i sosté econòmicament el portal RT.com (antiga Russia Today).

Curiosament el passat mes de setembre, David Alandete va signar un reportatge a El País en què denominava a RT.com d’un “òrgan de propaganda a favor del Kremlin” que utilitza el seu portal en espanyol “per difondre notícies sobre la crisi catalana amb un biaix contrari a la legalitat constitucional”.

Com tots coneixereu el procés nacional català és un moviment de llarga durada històrica, i la croada del País contra Rússia es desencadena durant el 2017, ja quan el contracte amb l’empresa russa s’havia trencat, es desconeix el motiu exacte del trencament econòmic, vist que des del 2011 data d’inici de la col·laboració fins a finals del 2016 el diari espanyol hauria cobrat una quantitat no inferior al 3,6 milions d’euros. Difícilment potser Catalunya la causa de l’enfrontament El País/Rússia, altres seran les motivacions i les ordres, dins una campanya ridícula, contra un dels pocs estats que paradoxalment no ha criticat ni la barbàrica repressió policial espanyola contra la població indefensa el passat 1 d’octubre.

El motiu del trencament de relacions? Algunes fonts apunten a dir que fou la negativa del País a acceptar una rebaixa de les tarifes sol·licitada per la part russa, explicació que deixa les seves perplexitats considerant que altres mitjans acceptaren la proposta econòmica russa, i vist que les quantitats totals eren considerables per les desballestades finances del diari, serà potser que la direcció econòmica del País havia obtingut altres fonts de finançament per realitzar altres encàrrecs.

Be the first to comment on "Rússia hauria pagat 3,6 milions d’euros al diari El País per imprimir i distribuir propaganda "

Leave a comment