El responsable militar de ciberdefensa espanyola confon els “frikis” amb els “hackers”

ciberdefensa

El coronel Amable Sarto, de la direcció de recursos humans de l’Estat Major de la Defensa d’Espanya (EMAD) ha declarat al Senat que en el comandament de ciberdefensa cal anar a la recerca d’uns perfils molt determinats, que “popularment se’ls coneix com frikis“. “Dins de les Forces Armades molts frikis no hi ha, algun va havent-hi, però cal anar amb compte”.

Aquestes declaracions les ha fet durant un acte realitzat al Senat espanyol per tractar “el paper dels reservistes davant els reptes estratègics de l’OTAN” organitzat pel ‘lobby’ Associació Atlàntica Espanyola i en el qual han participat nombrosos comandaments militars.

La declaració del coronel és part de la resposta que va donar quan va ser consultat per la possibilitat de crear una ciber reserva, és a dir, un cos militar de “hackers” que pogués ser activat quan es detectés una amenaça.

La veritat és que no hi ha hagut rectificació posterior, de manera que no és possible estar segurs de si es tractava d’un error o si realment va voler dir friquis, vistes les diferents intervencions de parlamentaris i agents espanyols pel món perseguint russos imaginaris que treballen per la independència de Catalunya.

 

Be the first to comment on "El responsable militar de ciberdefensa espanyola confon els “frikis” amb els “hackers”"

Leave a comment