Renault signa un acord amb l’Iran per obrir una fàbrica i realitzar 150.000 vehicles a l’any

Renault

El grup francès Renault ha anunciat avui la realització d’un acord amb les autoritats iranianes i amb el seu soci local per construir una planta de fabricació de vehicles amb capacitat de producció de 150.000 unitats a l’any, que se sumaran a les 200.000 que ja fabrica actualment.

La gestió de la planta es farà a través d’una aliança d’empreses en què Renault controlarà el 60% de l’accionariat, enfront del 40% que es repartiran de forma equitativa el fons d’inversió públic per a la renovació de la indústria de l’Iran Idro i l’actual importador que té Renault al país, Part Negin Naseh.

L’acord, que ja va ser presignat el setembre passat, preveu la creació d’un centre d’enginyeria i compres “que desenvoluparà als proveïdors locals” i “una planta d’una capacitat de producció de 150.000 vehicles a l’any en un primer moment”, ha indicat la companyia en un comunicat.

Actualment, Renault té una capacitat de producció de 200.000 vehicles a l’any, a través de l’empresa conjunta amb Saipa i Iran Khodro, que produeix i distribueix els models TondarTondar pick-up, Sandero i Sandero Stepway.

Segons Renault, el grup posseeix un 9,7% de la quota de mercat a l’Iran, on en el primer semestre d’aquest any les seves vendes es van multiplicar per dos, fins als 68.365 vehicles.

També es crearà una planta de producció de motors per equipar als vehicles, un punt que no estava contemplat en el preacord. Els primers vehicles que sortiran d’aquesta planta, que estarà ubicada a la ciutat de Saveh, a 120 quilòmetres de la capital, seran els models Symbol i Duster.

El delegat de Competitivitat de Renault, Thierry Bolloré, ha assegurat que l’acord permetrà “accelerar el creixement a l’Iran”, un mercat “en plena expansió”.

El director delegat de Rendiment, Stefan Mueller, ha afegit que el pacte mostra l’aposta estratègica per l’Iran, on el 2020 el mercat automobilístic representarà els 2 milions de vehicles anuals.

Mentre els Estats Units de Donald Trump continua tancat les portes a relacions més intenses amb la República Islàmica de l’Iran, les empreses europees segueixen a estrènyer les relacions comercials, especialment perquè els europeus consideren que l’acord “5 + 1” està complint-se correctament i l’Iran no està desenvolupament armes nuclears. Encara que l’empresa americana Boeing té signats contractes per més de cent avions.

No hi ha dubte però que la república de l’Iran és un estat dictatorial teocràtic, allunyat de qualsevol respecte de les llibertats polítiques i religioses.

Be the first to comment on "Renault signa un acord amb l’Iran per obrir una fàbrica i realitzar 150.000 vehicles a l’any"

Leave a comment