Qatar, obertura al turisme eliminant els visats per als viatgers procedents de 80 estats

visats Qatar

Qatar ha simplificat règim de visats per als turistes de 80 estats diferents, segons ha fet saber avui en un comunicat de premsa de l’Autoritat Nacional de Turisme (Qta).

La simplificació dels visats es presenta enmig de la crisi iniciada el passat mes de juny que troba en plena contraposició el Qatar amb l’Aràbia Saudita, Emirats àrabs, Bahrain i Egipte que han tallat les seves relacions diplomàtiques i han volgut imposar un embargament a l’emirat del Qatar, acusant-lo de donar suport al terrorisme.

Una acusació que té moltes possibilitats de ser certa, les mateixes que apunten a l’Aràbia Saudita en la mateixa direcció, de suport i finançament de grups de terrorisme jihadista.

La nova mesura és sense dubte un cop de força per mostrar que el bloqueig no els fa ni fred ni calor, de la mateixa manera que Qatar ha volgut mostrar la seva força en la geopolítica del futbol, provocant el fixatge de Neymar pel París Saint-Germain , mostrant així al món, que la seva capacitat econòmica és intacta, i ara amb l’obertura de fronteres és una nova demostració de força i d’obertura enfront del bloc saudita.

L’obertura del Qatar al turisme global ofereix diferents tractaments en dos blocs. Els turistes de 33 estats, entre ells Itàlia, Àustria, Bèlgica, França, Alemanya, Portugal, Espanya, Suïssa i Turquia podran obtenir a la seva arribada a Qatar un visat gratuït amb validesa de 180 dies, durant 90 dies d’estada consecutiva amb múltiples entrades. El segon bloc agrupa altres 47 estats, entre ells Rússia, el Regne Unit i els Estats Units que poden obtenir un visat a l’arribada amb una validesa de 30 dies a partir del dia d’arribada a Qatar, vàlid per a una entrada més, i prorrogable per altres 30 dies.

En una conferència de premsa a Doha, el responsable de QtaHassan al Ibrahim, ha declarat que “el sistema d’excepcions a les regulacions de visat farà Qatar el país més obert per als turistes a la regió”. La simplificació del sistema de visats es porta a terme per al Dia Mundial del Turisme que tindrà lloc a Doha el 27 de setembre.

D’acord amb el funcionari “facilitar l’entrada a Qatar és un factor clau en el creixement de la indústria del turisme” i els nous projectes de mesurament del país per garantir la plena aplicació del programa de reforma de 2030. “Juntament amb els nostres socis en els sectors públic i privat ens fixem en tots els elements necessaris per crear una experiència única que atraurà visitants de tot el món. No hi ha dubte que faciliten i simplifiquen l’accés a tots els punts d’entrada són factors clau per crear una impressió positiva i Qatar duradora”, va dir el cap de la Quantitat. Aquests desenvolupaments són part d’una sèrie de mesures que Qatar ha pres per facilitar l’accés dels visitants al país. El mes passat, Doha va posar en marxa una plataforma de visat electrònic “qatarvisaservice.com“, a través del qual els viatgers de tots els països poden sol·licitar visats més fàcilment recórrer. El país també està considerant noves millores en la seva política de visats.

Be the first to comment on "Qatar, obertura al turisme eliminant els visats per als viatgers procedents de 80 estats"

Leave a comment