El principal mitja de comunicació del Kurdistan realitza un vídeo sobre Catalunya “Kurdistan’s brothers in independence: Catalans”

Vídeo Kurdistan i Catalunya

Rudaw és sense dubtes el mitjà més important informativament parlant del Kurdistan, vinculat al govern del Kurdistan iraquià, realitza pocs dies abans del referèndum català i d’aquell kurd, un vídeo que porta per títol “Kurdistan’s brothers in independence: Catalans” on es vol explicar la situació de Catalunya a un mes i mig del referèndum de l’1 d’octubre. Destacant el fet que els pobles del Kurdistan i Catalunya són amics perquè comparteixen la voluntat d’independència i d’aplicar el dret d’autodeterminació.

Curiosament al vídeo apareix la diputada de Ciudadanos al parlament de Catalunya, Sonia Sierra, la qual en una intervenció surrealista diu que està contenta que els pobles del Kurdistan i Catalunya siguin amics com proposa el vídeo, però no vol parlar del tema dels referèndums perquè la política internacional és molt complicada.

En el vídeo intervenen el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del govern de Catalunya, Oriol Amorós i l’exdiputat de la CUP Quim Arrufat, conegut per la seva llarga relació d’amistat i solidaritat amb el poble kurd.

Oriol Amorós durant la seva intervenció explica el perquè del dret d’autodeterminació de Catalunya i del Kurdistan, mentre que Arrufat recorda que el referèndum kurd és una setmana abans del català, i que el reconeixement del resultat per part de les potències internacionals pot afavorir els catalans.

El referèndum kurd es realitzarà sis dies abans d’aquell que català i curiosament les reaccions dels estats veïns, compreses les amenaces de tot tipus són extremament similars. El passat mes de maig el ministre d’exteriors del Kurdistan, el Sr. Falah Mustafa va reunir-se amb la Conselleria d’Afers Exteriors del Govern català per parlar de l’establiment de relacions bilaterals entre Catalunya i el Kurdistan.

 

Vídeo Kurdistan i Catalunya

 

 

Be the first to comment on "El principal mitja de comunicació del Kurdistan realitza un vídeo sobre Catalunya “Kurdistan’s brothers in independence: Catalans”"

Leave a comment