Portugal festa del 25 d’Abril, vibrant defensa de la causa catalana al parlament portuguès (Vídeo)

25 d'abril

La diputada del Bloco de Esquerda de Portugal Isabel Pires ha recordat els presos polítics de Catalunya en un discurs vibrant i emotiu que us oferim sencer, durant els actes de commemoració del 25 d’Abril realitzats avui al parlament portuguès. ‘Avui que celebrem la llibertat i rendim homenatge als milers d’homes i dones que eren presos polítics a Portugal, hem de saber mirar al món amb el pes de la nostra història i la nostra solidaritat’, ha dit la diputada amb motiu dels homenatges a la Revolució dels Clavells.

Pires ha emfatitzat en el fet que ‘hi ha presos polítics al costat’ de Portugal i que la monarquia borbònica espanyola és la responsable. ‘Fa falta una solució política per a Catalunya’, ha afirmat la diputada sense donar-li moltes voltes al problema, criticant durament que ‘es vulnerin les garanties més elementals de l’Estat de Dret’ a l’estat espanyol. La representant portuguesa denuncia també la UE per aixecar ‘un mur de silenci’ per ‘robar la veu’ als catalans, que pateixen una ‘persecució de l’estat espanyol’. Isabel Pires ha manifestat la seva absoluta solidaritat amb ‘tots els que estan actualment presos per defensar el dret a decidir el seu futur’.

 

Be the first to comment on "Portugal festa del 25 d’Abril, vibrant defensa de la causa catalana al parlament portuguès (Vídeo)"

Leave a comment