El parlament israelià fa una primera lectura favorable a la pena de mort als terroristes - Geopolítica.cat

El parlament israelià fa una primera lectura favorable a la pena de mort als terroristes

pena de mort Avigdor Lieberman

Un projecte de llei per introduir la pena de mort per als terroristes ha estat aprovat avui pel Knesset, el parlament israelià. El diari israelià “Jerusalem Post” informa que la proposta, presentada pel ministre de Defensa, Avigdor Liberman, amb el suport del primer ministre Benjamin Netanyahu, ha estat aprovada per una majoria molt minsa, obtenint 52 vots a favor i 49 en contra.

Abans de l’aprovació final, el projecte ha de ser objecte d’altres tres lectures més. La proposta de Lieberman estipula que la pena de mort per “delictes terroristes” pot ser votada per majoria simple als tribunals militars. Durant el debat parlamentari, el ministre de Defensa ha afirmat que la nova llei constituirà un “mitjà de dissuasió contra els terroristes, sens dubte més eficaç que la demolició de les llars de les seves famílies”.

Segons el primer ministre Netanyahu, que estava present a la votació, “es tracta de fer justícia en casos extrems”. El passat mes de juny, durant una visita a la família de tres colons jueus de Cisjordània assassinats en un atac, expressant el seu condol, el primer ministre israelià havia dit que “és hora d’aplicar la pena de mort als terroristes en els casos més greus”.

La pena de mort està prevista pel codi penal militar per a Cisjordània, però mai s’ha pronunciat una sentència de mort. El sistema legal israelià proveu la pena de mort per crims contra la humanitat i alta traïció.

L’última sentència de mort es va dictar contra Adolf Eichmann, un oficial nazi condemnat a morir penjat per organitzar l’extermini dels jueus durant la Segona Guerra Mundial.

Be the first to comment on "El parlament israelià fa una primera lectura favorable a la pena de mort als terroristes"

Leave a comment