Palmira novament alliberada per sirians i russos

Palmira

Amb el suport de les Forces russes, l’Exèrcit sirià ha alliberat l’antiga ciutat de Palmira de les forces de l’Estat Islàmic. Així ho ha informat el ministre de Defensa rus Serguéi Shoigú al president Vladímir Putin, informa RIA Novosti citant el secretari de premsa del Kremlin Dmitri Peskov.

Segons un corresponsal de l’agència, “els soldats de l’Exèrcit sirià estan alçant construccions de defensa a les afores de Palmira després del seu alliberament”.

A més, el mateix corresponsal ha comunicat que durant la seva retirada els combatents de l’ISIS “no han tingut temps per poder destruir més monuments”.

Aquest dimecres s’ha sabut que les tropes governamentals havien aconseguit espectaculars avenços cap al centre de la ciutat després de lluitar contra l’ISIS pam a pam pel territori que envolta la històrica ciutat de Palmira. Els soldats sirians ja tenien sota el seu control la famosa ciutadella i diverses muntanyes estratègics que dominen l’antiga ciutat.

Alliberada de l’Estat Islàmic el març de l’any passat, Palmira va tornar a caure en mans dels gihadistes l’11 de desembre, en plena ofensiva de les tropes sirianes a Alep, la més important ciutat del país.

Des de l’inici d’operació, les forces del Govern sirià han alliberat del control de l’Estat Islàmic una superfície de més de 800 quilòmetres quadrats a la província d’Homs, on es troba l’antiga ciutat.

Be the first to comment on "Palmira novament alliberada per sirians i russos"

Leave a comment