Obliguen a 160 emigrants a saltar des d’una embarcació enfront la costa del Iemen

Iemen

Almenys 160 emigrants han estat obligats a saltar d’una embarcació a prop de la costa de la província de Shewa, al Iemen, segons informa l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) aquest dijous.

Fins al moment s’han identificat sis cossos, quatre dones i dos homes, i al voltant de 13 persones s’han donat per desaparegudes. L’Organització assegura que fins a 20 emigrants podrien haver mort.

L’incident ha passat tot just un dia després que els traficants forcessin a més de 120 joves somalis i etíops a saltar a l’aigua en la mateixa zona al llarg del Mar Aràbic, causant la mort d’almenys unes 50 persones.

“Es tracta d’una tendència en la qual els traficants no tenen cap respecte per la vida humana i forcen a les persones a sortir de les embarcacions abans d’arribar a terra”, ha declarat Olivia Headon, portaveu de l’OIM.

El portaveu de l’ONU, Stéphane Dujarric, ha assegurat avui que el Secretari General, António Guterres, està desolat per aquesta contínua tragèdia.

“És per això que continua insistint en la necessitat que la comunitat internacional doni prioritat a la prevenció i solució de les situacions que generen aquestes emigracions i s’exposen a les persones en moviment a perills significatius”.

Guterres ha afirmat que és imprescindible augmentar les vies legals per a la migració i oferir alternatives perquè les persones a la recerca de protecció internacional no s’arrisquin en aventures mortals.

L’OIM estima que des de gener del 2017, al voltant de 55.000 persones han sortit de la Banya d’Àfrica en direcció al Iemen, la majoria amb l’objectiu de trobar millors oportunitats econòmiques i de vida en els països del Golf.

“Les taxes d’atur a Etiòpia i Somàlia són molt altes i els joves pensen que no tenen oportunitats i es deixen vendre per part dels traficants la falsa idea d’un suposat paradís per embarcar-se en aquests perillosos viatges vers els estats del Golf”, ha afegit Headon.

Be the first to comment on "Obliguen a 160 emigrants a saltar des d’una embarcació enfront la costa del Iemen"

Leave a comment