Més de 600.000 sirians desplaçats han tornat a casa seva durant l’any 2017

sirians

Més de 600.000 desplaçats sirians han tornat a les seves llars entre gener i juliol d’enguany, ha informat aquest divendres l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Segons les dades de l’agència de l’ONU, el 84% dels retornats havien estat desplaçats dins de la mateixa Síria mentre que un 16% ha tornat de Turquia, Jordània i l’Iraq.

Es creu que aquestes persones han tornat a les seves cases per protegir els seus béns i propietats o per una millora de la situació econòmica en la seva zona d’origen.

Aproximadament un 27 per cent dels retornats van declarar que han tornat per protegir els seus béns o les seves propietats i el 25 per cent fa referència a la millorada situació econòmica en la seva zona d’origen.

Altres factors que les persones han esmentat a l’OIM i als seus associats com les raons per retornar van incloure l’empitjorada situació econòmica a la zona en la qual estaven buscant refugi (14 per cent) assumptes socials o culturals com ara vincles tribals, afiliació política o qualsevol obstacle que evités la seva integració a l’àrea de desplaçament (11 per cent), i la millora de la situació de seguretat a l’àrea a la qual retornaven (11 per cent).

Altres desplaçats van haver de retornar per la mala situació en el seu lloc de refugi o per qüestions socials o culturals com vincles tribals i afiliacions polítiques que els van impedir integrar-se en les seves comunitats de desplaçament.

Les províncies d’Alep, IdlibHamma i Ar Raqqa han rebut a la majoria de repatriats. Dins de les esmentades governacions, la ciutat d’Alep va rebre la major part dels retornats, seguida pel subdistricte Al Bab, en la Governació d’Aleppo, el subdistricte d’Hama en la Governació del mateix nom, el subdistricte Menbij al nord-est de la Governació d’Aleppo, i el subdistricte d’Al-Khafsa també en la Governació d’Aleppo.

“Aquests retorns han estat espontanis, però no necessàriament voluntaris, segurs o sostenibles i per això no poden ser considerats com una solució o un progrés”, va assegurar Olivia Headon, portaveu de l’OIM.

Tot i la tendència a tornar, encara hi ha altes taxes de desplaçament a Síria. En els primers 7 mesos de 2017, més de 800.000 persones van ser desplaçades, moltes per segona o tercera vegada, i més de 6 milions en total romanen refugiades fora del país.

Be the first to comment on "Més de 600.000 sirians desplaçats han tornat a casa seva durant l’any 2017"

Leave a comment