Més de 250 persones foren executats en una localitat de la República Democràtica del Congo

Unes 250 persones, entre elles 62 criatures, van ser víctimes d’execucions extrajudicials a la regió de Kasai, a la República Democràtica del Congo, entre el 12 de març i el 19 de juny, segons explica un nou informe de l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans.

La investigació s’ha basat en una sèrie d’entrevistes conduïdes per un equip de Nacions Unides a 96 persones que van fugir de la conflictiva regió congolesa en direcció a Angola.

Els entrevistats van manifestar que les forces de seguretat locals van fomentar i ocasionalment van perpetrar actes violents contra determinats grups ètnics.

L’equip de Nacions Unides va ser testimoni de les greus ferides i mutilacions que havien patit els supervivents, entre elles, la d’un nen de set anys amb la cara desfigurada i diversos dits tallats.

Per la seva banda, la Missió d’Estabilització de les Nacions Unides a la República Democràtica del Congo (MONUSCO) va identificar almenys 80 fosses comunes a la regió de Kasai.

L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Ra’ad Al Hussein, ha fet una crida al govern de la República Democràtica del Congo a prendre totes les mesures necessàries per protegir les persones a la regió de Kasai, independentment del grup ètnic al que pertanyin.

El conflicte en aquesta regió es va iniciar fa aproximadament un any i s’enfronta a una milícia local amb les tropes governamentals, situació que ha provocat el desplaçament de més d’un milió de persones.

Be the first to comment on "Més de 250 persones foren executats en una localitat de la República Democràtica del Congo"

Leave a comment