L’Isis i Hamàs es barallen per reivindicar l’assassinat d’una dona policia israeliana

dona policia

Una dona policia de 23 anys, Hadas Malka, ha mort a Jerusalem durant un atac dut a terme per tres palestins, immediatament neutralitzats per altres agents. L’assassinat, realitzat pels atacants utilitzant ganivets, s’ha dut a terme prop de la porta de Damasc, a més de la brutalitat de l’acció allò que ha provocat més sorpresa aquesta vegada ha sigut les dues reivindicacions de l’atemptat rebudes posteriorment.

El primer comunicat arriba de l’Isis, que en una nota des de Beirut ha declarat que “aquest atac no serà l’últim”, i que ha estat realitzat per “tres joves lleons del Califat”, “els germans Abou al-Barra al-Maqdissi, Abou Hassan al-Maqdissi e Abou Rabah al-Maqdissi“.

Després d’unes hores el braç armat de Hamàs, partit jihadista hegemònic a Gaza, que ha estat lluitant per mantenir fora l’Isis de la seva àrea, ha publicat la seva pròpia declaració en la qual diu que “la reivindicació de l’Isis és un intent de fer trampes” i que dos dels assassins eren els seus militants.

Izzat al-Reshiq, de l’oficina política de Hamàs ha dit que “l’acció s’ha dut a terme per dos palestins del Front Popular per a l’alliberament de Palestina i un membre de la nostra organització”.

La confrontació entre l’ISIS i Hamàs s’arrossega de fa uns quants anys, amb la pretensió per part dels primers d’enquadrar els palestins en la seva jihad global, el 2015 l’Isis proclamava que conquistaria el territori de la Franja de Gaza perquè l’organització palestina Hamàs no posava prou interès en què la població complís les normes religioses.

El grup va difondre un vídeo des de Síria en el qual amenaçava Israel i les organitzacions palestines, segons informava al seu temps l’agència de notícies israeliana Ynetnews. “Destruirem l’Estat dels jueus i a vostès [Hamàs] i Al-Fatah [organització laica de Palestina], els laics no valen res i vostès seran conquerits per les nostres ferotges multituds”,

“La llei alcorànica serà aplicada a Gaza malgrat vostès [Hamàs]. Jurem que el que està passant ara a Síria i, en particular, al campament [de refugiats palestins] de Yarmouk succeirà a Gaza”.

Be the first to comment on "L’Isis i Hamàs es barallen per reivindicar l’assassinat d’una dona policia israeliana"

Leave a comment