L’ambaixador rus considera “populisme primitiu” dir que Rússia maniobra darrere l’independentisme català

populisme primitiu

Explicàvem fa pocs dies que l’institut de pensament Real Instituto Elcano, el “think tank” oficial espanyol, havien elaborat un informe de títol “La “combinación“, instrumento de la guerra de la información de Rusia en Cataluña” on intenten elaborar una teoria que convidaria a pensar que tot el moviment nacional català, és una maniobra de Putin, per afavorir la supremacia russa i debilitar l’OTAN, de fet no podia ser d’una altra manera, vist que aquesta és una de les funcions d’aquest Institut, fer propaganda i fer-la passar per anàlisi acadèmica. Tesi que l’ambaixador de Rússia a l’estat espanyol considera “populisme primitiu”.

Posteriorment els diaris a fins al règim borbònic del 78 han seguit la línia marcada per l’Institut Elcano, aquest fet ha provocat la resposta contundent de l’ambaixador de Rússia a l’estat espanyol, Yuri Korchagin, ha assegurat que les publicacions d’alguns mitjans de comunicació espanyols sobre la presumpta “intromissió russa” a la situació a Catalunya no només són “errònies” sinó, també, “perilloses”.

Korchagin ha fet aquestes declaracions en relació a les acusacions que des de diferents mitjans de la monarquia borbònica, el més significatiu i delirant el diari ‘El País’, s’han fet sobre el teòric ús de comptes de xarxes socials des de territori rus per donar suport al moviment independentista, un moviment en què, segons els mateixos mitjans, també hi estaria implicat el fundador de WikileaksJulian Assange.

“Existeixen diverses manifestacions de populisme, la més habitual és un polític que esgrimeixi lemes fustigants i impactants però que, generalment, són inviables. Però també hi ha populistes entre els periodistes, perquè el tret distintiu de tot populista és proposar una solució fàcil, fins i tot primitiva i per tant, impossible, a un problema complicat”, ha dit Korchagin. En aquest sentit, l’ambaixador ha valorat com a “lamentable” l’actuació de “certs periodistes espanyols” que volen “atribuir la gènesi de la complicada crisi catalana a una inferència russa”. Continuant amb aquestes especulacions, el representant de la Federació Russa ha dit que “és evident el perillós que és un enfocament així”, perquè s’utilitza per “despistar l’opinió pública i els polítics encarregats de prendre decisions d’importància nacional” i aconsegueix distreure els responsables polítics de “la complicada i meticulosa feina per a resoldre el greu problema” que afecta l’estat espanyol.

Be the first to comment on "L’ambaixador rus considera “populisme primitiu” dir que Rússia maniobra darrere l’independentisme català"

Leave a comment