La Unió Europea aprova la base jurídica per poder sancionar el “gobierno”…. de Veneçuela

Veneçuela

Mentre l’estat espanyol realitza un cop a Catalunya deposant el govern democràticament elegit i dissolvent el Parlament, la democràtica Unió Europea es vol presentar al món donant lliçons democràtiques, permeten al seu interior als neofranquistes espanyols realitzar tot tipus de malifetes dictatorials.

Ara els 28 Estats membres de la Unió Europea han aprovat, a escala d’ambaixadors, la base jurídica per poder sancionar dirigents individuals de Veneçuela en cas necessari i un embargament d’armes i d’equips susceptibles de ser utilitzats per a la repressió de la població civil, segons han avançat fonts europees citades per Europa Press.

Els governs han donat llum verda als textos jurídics per imposar “un embargament d’armes i d’equips que puguin ser utilitzats per a la repressió interna i equips informàtics de vigilància” de la població, així com un “règim jurídic” que permetria imposar sancions a dirigents individuals de Veneçuela en cas necessari.

Els ministres d’Afers Estrangers de la Unió Europea aprovaran formalment sense discussió prèvia el dilluns 13 de novembre a la reunió a Brussel·les la base jurídica per poder sancionar dirigents veneçolans, tal com han precisat diverses fonts europees i diplomàtiques.

La base jurídica permetria als 28 avançar “ràpidament” en sancions concretes “en funció de l’evolució”, encara que “de moment” no es treballarà en una llista concreta de noms.

Els governs europeus deixaran clar dilluns que les sancions són “un instrument” per “forçar negociacions significatives” entre el govern del president Nicolás Maduro i l’oposició. La Unió Europea aquí sí que és mostra favorable a una negociació, en el cas català és la repressió i el cop d’estat és un afer espanyol, paradoxalment les disputes entre el govern veneçolà i l’oposició sembla que siguin un afer intern europeu, sobre el qual la UE si pot actuar.

Els Estats membres de la UE també tornaran a reclamar a Caracas un calendari electoral “complet” i garantir “l’accés humanitari” per poder subministrar ajuda per a la població.

Com no podia ser d’una altra manera l’Espanya de Rajoy ha estat l’estat que més ha empès a favor d’avançar en càstigs individuals a responsables de la crisi a Veneçuela, mentre que els més recelosos han estat Grècia i Portugal.

Be the first to comment on "La Unió Europea aprova la base jurídica per poder sancionar el “gobierno”…. de Veneçuela"

Leave a comment