La justícia borbònica espanyola jutjada als tribunals europeus - Geopolítica.cat

La justícia borbònica espanyola jutjada als tribunals europeus

justícia borbònica

Molts podreu pensar que és un error, que aquells que seran jutjats són el President de Catalunya, els consellers a l’exili, i la secretaria general d’Esquerra, teniu tota la raó, és així, però al mateix tens que els tribunals europeus jutgen a ells per decidir si procedir amb l’extradició o no, qui serà jutjada per tribunals europeus serà la justícia espanyola.

En aquests moments, la justícia alemanya, escocesa, belga i suïssa han de resoldre el cas sobre les possibles extradicions a partir de les ordres internacionals d’arrest emeses per la justícia política del jutge Llanera, política perquè només des de la política i no del dret es pot formular un processament com aquell realitzat pel jutge espanyol.

No volíem la implicació europea?, de moment la causa nacional catalana ha acabat als tribunals europeus, malgrat que els mitjans borbònics espanyols facin festa i alguns brindin amb cava extremeny, la partida judicial a Europa acaba d’iniciar, i a la banqueta dels acusats al costat dels representants elegits pel poble de Catalunya, sense voler-ho trobarem la justícia espanyola.

Si el vicepresident del parlament federal alemany, Wolfgang Kubicki, descarta una extradició de Puigdemont per rebel·lió. ‘A Alemanya no coneixem el delicte de “rebel·lió”, a diferència de l’estat espanyol’, ha declarat el dirigent liberal, afegit que ‘Per tant, descarto una extradició a les autoritats espanyoles per aquest motiu’, algunes alarmes espanyoles s’haurien d’encendre, i si el codirector del Der Spiegel, Jakob Augstein afirma: ‘Alemanya no pot lliurar aquest home (Puigdemont). El govern central espanyol vol resoldre un problema polític amb la policia i la justícia. No hi hem de col·laborar.’

Que dir d’Escòcia, on el rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha anunciat que es faria càrrec personalment de la defensa de Clara Ponsatí, declarat que ho havia decidit perquè Ponsatí no tindria un judici just a Espanya i perquè no hi ha cap garantia que li respectin els drets humans. Aamer Anwar és un advocat escocès d’origen pakistanès, un defensor lluitador dels drets humans a tot el món, i l’any 2017 va rebre el títol ‘advocat de l’any’ a Escòcia. I en l’àmbit polític la primera ministra escocesa no deixa espai a dubtes, Nicola Sturgeon, ha mostrat la seva dura oposició a la decisió espanyola de ‘buscar i empresonar els polítics independentistes’ i ha donat suport al dret d’autodeterminació del poble català.

Per no parlar de Bèlgica i de Suïssa on resideixen actualment una part dels exiliats, on ja han declarat que ells no lliuren perseguits polítics. Estant així les coses, la justícia espanyola i l’aventurer jutge Llarena es trobaran enfront dels tribunals Europeus, i allà els jocs són diferents que enfront dels tribunals polítics espanyols.

Quina ha de ser la nostra activitat en les setmanes i mesos que vindran, demostrar al món que els representants catalans tenen el suport del seu poble, que són perseguits perquè defensen la llibertat nacional de Catalunya, seguim multitudinariament les convocatòries de les organitzacions republicanes ANC, CDR, ajudem el Parlament de Catalunya a fer el pas a una nova investidura del President, i quan serà el moment desplacem-nos físicament a mostrar el nostre suport al President i a tots els exiliats catalans. Pas a pas, fem sal, com va fer Ghandi, primer un, després dos, després mil, fins a arribar a milions de la nova república catalana.

Gustau Navarro Barba

Be the first to comment on "La justícia borbònica espanyola jutjada als tribunals europeus"

Leave a comment