La família del president turc i l’Isis

A mesura que passa el temps, els rumors de la implicació directa del President turc i els seus familiars en el suport a l’ISIS per desestabilitzar Síria creixen i es concreten. Turquia té una llarga història colonial a l’orient mitjà i el nord d’Africa i sobre els actuals estats àrabs, intervenir políticament i militarment en aquesta àrea fa part de la història turca, que va patir un desmantellament com a conseqüència de la derrota de la primera guerra mundial, però la recreació de l’imperi otomà és el somni dels nacionalistes turcs.

La creació i potenciament de l’ISIS per part de l’Aràbia Saudita i el suport turc a aquesta política són un fet incontestable actualment, el que cada vegada ressona amb més potencia és la implicació familiar directe, i en alguns casos font de negocis privats

El President Erdogan va fer construir en terra turca, a la regió de la ciutat de Sanliurfa, un hospital secret pels jihadistes de l’Estat Islàmic ferits en combat. La ciutat turca de Sanliurfa, a més comptaria amb un camp d’entrenament secret d’al-Qaida [1]. Els Ferits eren transportats pel MIT (els Serveis de secrets Turquia) en Vehicles Militars turcs. La persona que supervisava l’hospital era Sumeyye Erdogan (a la foto), la filla del president de Turquia [2]. Sumeyye Erdogan és també responsable de Relacions Internacionals de l’AKP (el partit islamista al poder a Turquia).

Segons Gürsel Tekin, el Portaveu CHP (Partit Socialista), el petroli robat per l’estat Islàmic estaria sent exportat per la BMZ Ltd, la Companyia Marítima amb la qual tindria relacio Bilal Erdogan, fill del President, en violació de la Resolució 2170 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides [3]. Una de les principals fonts d’ingressos de l’ISIS seria la venda del petroli dels territoris que ocupen que, segons noves xifres, estarien entre 8 i 10 milions de dòlars al dia, la immensa majoria del qual s’aconsegueix de les seves transaccions amb Turquia.

Els recents canvis formals en la política contra l’ISIS, amb l’autorització a les forces de l’OTAN a utilitzar els aeroports turcs per bombardejar les posicions de l’ISIS, serien una concessió necessària per poder continuar sense interferències americanes els atacs contra els kurds, siguin aquests dins el territori turc, sirià o iraquià, l’acord amb l’OTAN els permet de moment intentar disminuir el màxim possible el potencial militar dels kurds i deixant fer a les forces de l’ISIS.

 

———————————————————————————————————————————

[1] “Israeli general says al Qaeda’s Syria fighters set up in Turkey”, Dan Williams, Reuters, 29 de gener de 2014.

[2] «Turkish President’s daughter heads a covert medical corps to help ISIS injured members, reveals a disgruntled nurse», ADW News, 15 de juliol de 2015.

[3] «Résolution 2170 et débats (Emirat islamique et Al-Qaïda)»,Red Voltaire, 15 d’agost de 2014.

Be the first to comment on "La família del president turc i l’Isis"

Leave a comment