A l’Iraq, Síria i Iemen, la meitat de les víctimes mundials dels conflictes entre els anys 2010 i 2015

Creu Roja

Els conflictes a l’Iraq, Síria i el Iemen han causat prop de la meitat de totes les víctimes dels conflictes a tot el món entre el 2010 i el 2015.

Això és el que ens diu un informe publicat pel Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), segons el qual durant el mateix període, al voltant de 17,5 milions de persones han fugit de les seves llars en aquests tres estats, provocant la més gran crisi mundial dels refugiats i els emigrants des de la Segona guerra mundial.

A més, segons l’estudi, l’augment de l’ús d’armes explosives ha contribuït a devastar els sistemes de serveis com ara electricitat, aigua, sanejament, recollida d’escombraries i l’atenció mèdica. “La majoria de la gent tenia poques opcions i ha decidit que allò millor era deixar el seu país”, ha dit Marianne Gasser, cap de la delegació del CICR a Síria. “Les seves cases s’han convertit en runes, hi havia escassetat d’aliments, aigua i electricitat, per no parlar de la violència que han presenciat”, ha declarat.

Segons l’informe, les armes explosives han causat al voltant del 92 per cent de les morts o lesions en el període que s’examina.

El document a continuació, presenta deu recomanacions clau per a totes les parts involucrades en els conflictes, convidant-los a limitar l’impacte de la guerra urbana i reduir el sofriment dels civils atenent a les seves necessitats urgents.

Les recomanacions també exigeixen el respecte del dret internacional humanitari, de la infraestructura civil i la protecció dels civils, així com l’accés d’aquests últims a l’ajuda humanitària.

Be the first to comment on "A l’Iraq, Síria i Iemen, la meitat de les víctimes mundials dels conflictes entre els anys 2010 i 2015"

Leave a comment