Iran atribueix la direcció de les protestes a Michael D’Andrea conegut agent de la CIA

Iran Michael D'Andrea

Els regim criminal teocràtic, atribueix les manifestacions a l’Iran al resultat d’una conspiració ordida pels Estats Units, Israel i Aràbia Saudita. Segons les declaracions fetes avui del fiscal general de la República Islàmica de l’Iran, Mohammad Jafar Montazeri, citat per l’agència de notícies iraniana “IRNA“.

El pla estaria preparat fa uns quatre anys per ser implementat durant el 2018, però la seva aplicació ha estat anticipada al desembre. L’autor principal del programa “subversiu” ha estat identificat per les autoritats iranianes en Michael D’Andrea, funcionari de la CIA que des de juny de 2017, dirigeix les activitats de l’Agència d’intel·ligència dels Estats Units a l’Iran.

D’Andrea actuaria en col·laboració amb un membre no identificat del Mossad, el servei secret israelià, segons la versió de Teheran. Per la seva banda, l’Aràbia Saudita hauria finançat completament l’esforç subversiu, expliquen els teocràtics iranians.

Per enderrocar la dictadura Islàmica, els autors de la trama haurien implicat diversos grups d’oposició iranians, que anirien des de partidaris del xa a la formació marxista-leninista dels Mujahidins del Poble (Mojahedin-e Khalq, MEK), els hereus nacionalistes de Mohammad Mossadegh (primer ministre iranià de 1951 a 1953) als membres del Partit Comunista iranià Tudeh, proscrits el 1982.

Segons les explicacions de Montazeri, el pla elaborat pels Estats Units, Israel i Aràbia Saudita preveu l’organització de disturbis a les províncies iranianes i hauria d’haver culminat en una revolta a la capital Teheran.

Des de dues sales operatives, una a Erbil, al Kurdistan iraquià i una Herat a l’Afganistan, els organitzadors de la trama anti aiatol·làs van planejar infiltrar terroristes de l’Estat Islàmic en el territori de la República Islàmica.

Des del 28 de desembre, l’Iran ha estat sacsejat per violentes protestes antigovernamentals. Iniciades a la ciutat de Mashhad, les manifestacions són de naturalesa heterogènia, hi ha també involucrats partidaris de l’expresident iranià, Mahmud Ahmadinejad, els damnificats de bancs declarats en fallida que demanen no perdre els seus pocs estalvis, membres de la minoria kurda afectats per un terratrèmol molt destructiu el desembre passat, tots ells acusen el govern dels aiatol·làs de corrupció. La protesta s’ha estès a tot l’Iran, on participen joves i estudiants, que es queixen de la manca de recuperació econòmica i les polítiques autoritàries del govern de Teheran.

Han fet els aiatol·làs iranians un gran descobriment?, la veritat és que no, simplement llegeixen el Washington Post i el New York Times. En teoria, la identitat de D’Andrea, que ha actuat sempre amb el nom en codi “Roger”, no hauria de ser pública perquè tracta de missions clandestines i per això quan el Washington Post va fer un parell d’articles retrat entre el 2012 i el març de 2015 no ho va revelar. Però a l’abril del 2017, el New York Times va escriure el seu nom per primera vegada en un article: simplement “perquè té un lloc important a l’Administració”, es van justificar, i va acabar aquí el seu anonimat. Discutible l’opció, perquè D’Andrea és l’home que va causar el dany més gran a Al Qaeda segons les fonts dels diaris americans i des del seu lloc de comandament al Pakistan va dirigir la caça a Osama bin Laden i també el programa de vigilància, caça i assassinat a dirigents d’Al Qaeda amb drons armats amb míssils.

Els Estats Units, Israel i Aràbia Saudita estan interessats a desestabilitzar el règim teocràtic iranià?, la resposta és clarament que si, però aquest fet no implica que el règim criminal teocràtic tingui una part considerable de la població iraniana en ruta de col·lisió per motius ideològics i econòmics.

Són els espies de la CIA a dirigir la revolta de l’oposició?, difícilment agents occidentals tenen la capacitat d’infiltrar-se i a més dirigir l’oposició en un territori controlat per la xarxa governamental de terror dirigida pels Guardians de la Revolució islàmica. És possible un finançament a estructures de partits a l’exili, un suport mediàtic maldestre per part de l’administració Trump, però no és creïble la direcció d’un moviment de masses a l’interior per part d’espies de la CIA.

Els diaris nord-americans són generosos en detalls que agraden al públic de les sèries de televisió, ens expliquen que sovint el Príncep dels espies americans, es vesteix de negre, té un llit per dormir a l’oficina, fuma molt, i és un addicte al treball (“Què fas per divertir-te?”, li va demanar un col·lega: “Treballar”) és musulmà perquè es va convertir per poder casar-se amb la seva esposa que és musulmana, a la qual va conèixer durant els seus serveis a l’estranger. Apa, el cap del programa drons de la CIA per eliminar els líders d’Al Qaida, el terror dels aiatol·làs iranians és un musulmà, la visió del món en blanc i negre no aguanta ni un espia americà.

 

Be the first to comment on "Iran atribueix la direcció de les protestes a Michael D’Andrea conegut agent de la CIA"

Leave a comment