Iran anuncia la seva capacitat de fabricar els seus propis drons i helicòpters

drons i helicòpters Iran

El comandant en cap dels guardians del cos revolució iraniana, el general Mohammad Ali Jafari, ha anunciat el pla per millorar les capacitats dels drons i helicòpters destacant la seva funció crucial durant les operacions militars. Durant la seva intervenció a l’obertura de tres centres per al manteniment d’helicòpters Jafari ha declarat: “Gràcies a la funció decisiva de l’ús d’avions no tripulats i helicòpters en operacions, hem decidit incorporar un major ús d’aquesta tecnologia en les operacions d’identificació de les posicions dels enemics en les àrees operatives”. El general ha declarat que fa ja dos anys havien decidit que les forces terrestres de la Guàrdia Revolucionària estarien equipades amb unitats d’helicòpters.

El 5 de febrer, l’Iran va anunciar l’inici de la producció a gran escala de l’avió Mohajer 6 armat amb bombes de precisió. En declaracions durant una cerimònia amb motiu de les celebracions de l’aniversari de la Revolució Islàmica del 1979, el ministre de Defensa, Amir Hatami, ha declarat que el Mohajer 6 té la capacitat per dur a terme missions de vigilància, reconeixement i lluita, podent també ajudar a les Forces Armades a identificar i destruir objectius predeterminats. Segons el ministre de Defensa iranià, els drons poden realitzar missions de vigilància aèria amb una gran autonomia i assolir objectius amb gran precisió. Hatami també ha assenyalat que el nou avió és capaç d’enviar informació als centres de control i comandament durant les hores diürnes i nocturnes i és capaç d’enlairar-se i aterrar a pistes molt curtes.

En els últims anys, l’Iran ha fet importants avançaments en el sector de la defensa i ha aconseguit l’autosuficiència en la producció d’importants equips i sistemes militars. El desembre de l’any 2016, les forces terrestres de l’exèrcit iranià van donar a conèixer dos drons dissenyats i fabricats a l’Iran: l’Oqab (àguila) i el Shahin (falcó). El primer és un avió no tripulat de combat capaç de portar míssils terra-aire, mentre que el segon pot recollir informació sobre les posicions i els moviments de les forces enemigues i s’utilitza per a missions de reconeixement d’una durada màxima de 24 hores. La guàrdia de la revolució iraniana va iniciar també la producció de drons, i el mes d’octubre del 2016 ha presentat el dron de combat Saeqeh (llamp) capaç de transportar bombes intel·ligents guiades per làser.

Be the first to comment on "Iran anuncia la seva capacitat de fabricar els seus propis drons i helicòpters"

Leave a comment