Informe UNESCO sobre els obstacles que afronten les dones en l’ús i accés a Internet

UNESCO informe

Un nou informe de la UNESCO, concretament el Recommendations for action: bridging the gender gap in Internet and broadband access and use, ofereix recomanacions per acabar amb els obstacles que afronten les dones en l’ús i accés a Internet.

El document afirma que malgrat els esforços realitzats arreu del món, la diferència mundial en la utilització d’Internet per homes i dones ha augmentat de l’11% el 2013 fins arribar al 12% durant el 2016.

La diferència més gran s’observa als països menys desenvolupats amb un 31% i a l’Àfrica amb el 23%. A més, les taxes de penetració d’Internet continuen sent més elevades per als homes que per a les dones en totes les regions del món.

La directora general de la UNESCO, Irina Bokova, ha considerat que el desenvolupament continu de noves tecnologies i la seva aplicació a processos econòmics, polítics i socials està creant noves oportunitats que poden millorar la qualitat de vida de les persones.

En aquest sentit, ha destacat que per ser sostenibles, les noves oportunitats han d’estar disponibles i beneficiar a tots, especialment als nens i dones.

Per resoldre la diferència digital de gènere, l’informe suggereix, entre altres mesures, recopilar, analitzar i seguir dades desglossades per sexe per documentar polítiques, especialment a escala nacional i subnacional.

També, recomana integrar objectius d’igualtat de gènere a estratègies, polítiques, plans i pressupostos, fent participar des de l’inici a les dones i les comunitats locals competents en el procés.

Be the first to comment on "Informe UNESCO sobre els obstacles que afronten les dones en l’ús i accés a Internet"

Leave a comment