Iemen es quedarà sense vacunes i combustible en un mes com a conseqüència del bloqueig saudita

Iemen

Les reserves de combustible i vacunes al Iemen s’esgotaran en un mes si continua el bloqueig imposat per la coalició liderada per l’Aràbia Saudita, ha informat la representant d’UNICEF a aquell estat.

Meritxell Relaño, en una entrevista amb Notícies ONU, assegura que la situació no fa més que empitjorar.

“La situació en aquest moment és terrible perquè Iemen ja era un dels països que estava davant d’una crisi humanitària de les pitjors que hi ha en aquest moment al món”, explica.

El tancament dels ports i aeroports impedeix que arribin els subministraments i el personal humanitari.

“Tots els vols humanitaris de Nacions Unides estan cancel·lats, igual que els de Metges Sense Fronteres o la Creu Roja. El nostre personal no pot entrar o sortir del país”. Relaño demana a aquells que tinguin a la mà la decisió que “reconsiderin i obrin de seguida”.

Si el bloqueig imposat per la coalició liderada per Aràbia Saudita continua, la manca de combustible deixarà als hospitals sense llum i els sistemes de depuració d’aigua no funcionaran. “Si no s’obre el port d’Al Hudaydah per on entra la major part del menjar, de medicines i combustible estarem en una situació dramàtica”, explica. 400.000 nens estan en risc de morir de fam.

El mateix passa amb les vacunes, que normalment arriben amb avió. Si no reobre l’aeroport de Sanà, UNICEF no podrà vacunar els nens que ho necessitin. “Es poden donar casos de poliomielitis i malalties que són fàcilment prevenibles amb vacunes barates que no podrem distribuir”, lamenta.

Després de dos anys de guerra civil, al Iemen hi ha 7 milions de persones a la vora de la fam i en els últims sis mesos hi ha hagut 900.000 casos sospitosos de còlera. Durant les últimes vuit setmanes, el nombre de nous casos ha disminuït, però l’OMS adverteix que el bloqueig podria revertir aquest progrés i dur a més morts per còlera, una malaltia que ja ha costat 2.000 vides.

Be the first to comment on "Iemen es quedarà sense vacunes i combustible en un mes com a conseqüència del bloqueig saudita"

Leave a comment