Una guerra silenciosa i silenciada que costa 1,25 milions de víctimes mortals - Geopolítica.cat

Una guerra silenciosa i silenciada que costa 1,25 milions de víctimes mortals

guerra silenciosa

El nostre món acostumat a veure a tots els telenotícies diaris, morts i ferits per conflictes i tragèdies naturals, oblida deliberadament el carnatge més gran de la humanitat, amb la indiferència de governs i institucions, i també amb el nostre beneplàcit quotidià. La nostra societat motoritzada és una veritable guerra silenciosa que provoca 1,25 milions de víctimes mortals, cap dels nostres conflictes provoca xifres d’aquesta magnitud.

Els països de baixos i mitjans ingressos concentren 90% de les defuncions per accidents de trànsit. Són morts que podrien evitar-se, diuen fonts de l’OMS i l’ONU durant el Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accidents de Trànsit.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el continent africà registra el nombre més gran de morts. L’agència de Nacions Unides explica que fins i tot en els països d’ingressos alts, les persones de nivell socioeconòmic més baix corren més riscos de veure’s involucrades en accidents de trànsit.

Les pèrdues ocasionades pels accidents viaris tenen un impacte considerable en les persones afectades, les seves famílies, les societats i els països en el seu conjunt.

Aproximadament 1,25 milions de persones moren, i entre 20 i 50 milions més pateixen lesions a conseqüència d’accidents de trànsit, que poden arribar a patir incapacitats. S’estima que el cost total per als estats podria arribar al 3% del seu Producte Interior Brut (PIB).

Durant el 2017 l’OMS ha publicat “Salvar VIDES – Paquet de mesures tècniques sobre seguretat viària”, una sèrie de recomanacions que busquen reduir significativament el nombre de defuncions i lesions per accidents de trànsit. La publicació forma part dels recursos disponibles dins el marc del Decenni d’Acció per a la Seguretat Viària 2011-2020.

Les fites 3.6 i 11.2 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) busquen reduir a la meitat el nombre de morts i lesions causades per accidents de trànsit en el món d’aquí a 2020.

Be the first to comment on "Una guerra silenciosa i silenciada que costa 1,25 milions de víctimes mortals"

Leave a comment