Grècia, acabats més de 340 quilòmetres de canonades del gasoducte Transadriàtic Pipeline (Tap)

(TAP)

Més de 340 quilòmetres de canonades de la secció grega del gasoducte Transadriàtic (TAP) s’han instal·lat respectant els terminis del projecte de construcció corredor meridional del gas. Les autoritats gregues han comunicat que han complert amb la seva part de projecte, segons ha informat l’agència de notícies AnaMpa. Durant una reunió del Tap, celebrada al Ministeri d’Energia i Medi Ambient a Atenes en presència del ministre grec Giorgos Stathakis. A la reunió d’ahir a Atenes, es va reafirmar la importància estratègica del projecte de canonada Tap per a Grècia i per tota la regió.

El projecte de corredor meridional del gas juga un paper important en la seguretat energètica d’Europa, va declarar la setmana passada el vicepresident de la Comissió Europea i comissari d’Energia de la Unió Maros Sefcovic, durant la reunió amb el ministre d’Energia de l’Azerbaidjan Parviz Shahbazov, celebrada a Bèlgica. Durant la reunió es va emfatitzar en l’alt nivell de cooperació entre l’Azerbaidjan i la UE en diversos sectors, com l’energia, amb efectes positius sobre la modernització de la infraestructura del sector al país al Caucas. El ministre Shahbazov va expressar la seva esperança que el treball en el Trans-Adriatic Pipeline (Tap) es pogués completar de conformitat amb els terminis.

Anteriorment també l’enviat especial i coordinador d’assumptes internacionals d’energia del Departament d’Estat dels Estats Units, Sue Saarnio, havia declarat que el corredor meridional del gas contribuirà en gran mesura a la seguretat energètica. El projecte del Corredor meridional ha fet progressos notables. El desenvolupament de la segona fase del jaciment de gas offshor de l’Azerbaidjan a Shah Deniz és gairebé complet, així com l’expansió de la canonada del sud del Caucas (Scpx) i la construcció de la canonada transanatolica (TANAP) “, ha declarat Saarnio. “Fins i tot la secció final del Corredor meridional, el Trans-Adriatic Pipeline (Tap), ha aconseguit avanços notables, especialment a Grècia i Albània. La secció italiana, després d’alguns reptes inicials, està obtenint bons resultats. Seguim convençuts que els subministraments de gas a Turquia començaran el 2018 i els d’Itàlia el 2020-21″, ha afegit el representant del Departament d’Estat dels EUA.

El Tanap enviarà subministraments de gas des del camp Shah Deniz a Azerbaidjan fins a la frontera occidental de Turquia. El gas serà lliurat a Turquia el 2018 i, després de la finalització de Tap, els lliuraments arribaran a Europa el 2020. El Tanap té 1.850 quilòmetres de longitud i tindrà una capacitat de 16 mil milions de metres cúbics de gas. Aproximadament 6.000 milions de metres cúbics de gas estan destinats a Turquia, mentre que els volums restants arribaran a Europa. El Tap connectarà amb Tanap a la frontera entre Turquia i Grècia i, a través de Grècia, Albània i el Mar Adriàtic, arribaran a la costa de Puglia a Itàlia.

El gasoducte Tap permetrà subministrar a Europa gas procedent dels camps d’Azerbaidjan. Els accionistes són Bp (20%), State Oil Company of Azerbaijan (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagas (16%) i Axpo (5%). ). El Tap tindrà 878 quilòmetres de llarg, 550 dels quals a Grècia; 215 a Albània; 105 al mar Adriàtic; i 8 a Itàlia.

 

Be the first to comment on "Grècia, acabats més de 340 quilòmetres de canonades del gasoducte Transadriàtic Pipeline (Tap)"

Leave a comment