Ginebra, capital dels drets humans a Catalunya (Vídeo)

Ginebra

Les accions de terror policíac contra l’1-O per part de les forces espanyoles i la repressió posterior han provocat milers de denúncies de violació de drets fonamentals a Catalunya. Organismes com Amnistia Internacional o Human Right Watch han recollit aquestes denúncies i n’han donat acte i constància internacional de la repressió del règim borbònic del 78 contra Catalunya.

Aquest cap de setmana, la internacionalització de la situació catalana ha fet pas més arribant a la seu de l’ONU a Ginebra, on es reuneix habitualment el Consell de Drets Humans. Per aquest motiu s’hi han organitzat debats i actes sobre Catalunya, el procés d’alliberament nacional i la repressió contra els catalans, amb la presència del president de Catalunya, Carles Puigdemont, i la consellera Meritxell Serret.

El president Puigdemont ha participat en un debat a Ginebra sobre la independència i la situació política al nostre país, organitzat pel Festival de Cinema sobre els Drets Humans (FIFDH), segurament el més important d’aquesta categoria. Conjuntament amb el president català, hi havia Micheline CalmyRey, que ha estat dues vegades presidenta de Suïssa, vicepresidenta i ministra d’Afers Estrangers (2003-2011); el periodista Xavier Vidal-Folch; i Nicolas Levrat, doctor en dret internacional públic. Tota la sala en peus ha rebut el president català amb una gran ovació al moment de la seva entrada.Teniu la possibilitat veure el debat sencer, en francès, aquí:

Primer d’iniciar el debat s’ha projectat el documental “Catalogne: l’Espagne au bord de la crise de nerfs“, una producció feta a França que vol explicar l’evolució de les relacions entre Catalunya i Espanya, el creixement de l’independentisme i la repressió espanyola durant el referèndum de l’1-O, amb la presència de personalitats que coneixen el procés de primera mà, com ara el mateix president Puigdemont, Gabriel Rufián, Jordi Amat, Carles Porta, Josep Borrell i Elpidio José Silva.

La presència del President Puigdemont a Suïssa arriba després que la fiscalia espanyola continues a fer moviments fantasmagòrics, sol·licitant a l’Oficina de Cooperació Internacional del Ministeri de l’Interior espanyol, en col·laboració amb Interpol, poder fer les gestions oportunes davant les autoritats suïsses amb l’objectiu de determinar la viabilitat de la detenció i de la seva reclamació a l’efecte d’extradició, la resposta ha arribat clara i concisa, simplement No, la república helvètica no extradeix perseguits polítics.

Be the first to comment on "Ginebra, capital dels drets humans a Catalunya (Vídeo)"

Leave a comment