Estats Units, l’abundància del Shale Gas produeix un augment de la quantitat de centrals elèctriques

Shale Gas

L’abundància de Gas de lutita, terme català per a referir-se a l’anglès Shale Gas, extret per fractura hidràulica provoca un augment del nombre de noves centrals elèctriques als Estats Units, especialment als estats del nord, pròxims als dipòsits.

És el “Wall Street Journal” a explicar-ho, subratllant quan important és la ubicació geogràfica, perquè es tradueix en una contenció dels costos del transport de combustible: construir i gestionar un gasoducte costa molt més que una línia d’alta tensió.

A Pennsilvània i Ohio, els estats on el seu subsòl trobem la formació geològica anomenada Marcellus, una immensa reserva de gas, fan que diverses empreses construeixin centrals elèctriques que, en general, per al 2020 haurien de generar 8,6 gigawatts, suficients per subministrar electricitat a 8,6 milions d’habitatges.

L’abundància de la producció de shale gas ha provocat un col·lapse dels preus del combustible des de 13 dòlars per a Btu (unitats tèrmiques britàniques) fins als 3 dòlars actuals. La competència entre productors també va provocar una caiguda en el preu de l’energia, amb el megawatt hora venut a 29,23 dòlars, el valor més baix des de 1999.

"shale gas"

Be the first to comment on "Estats Units, l’abundància del Shale Gas produeix un augment de la quantitat de centrals elèctriques"

Leave a comment