Espanya s’enfonsa a Bèlgica, rebutjades les extradicions dels membres del Govern català

extradicions

La justícia belga ha rebutjat l’extradició dels consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig. Els tres han comparegut aquest dimecres davant la justícia de Bèlgica per l’euroordre de detenció que va emetre el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

El resultat és una bastonada a la maquinària judicial borbònica, aquells que són jutjats a Europa són el President de Catalunya, els consellers a l’exili, i la secretaria general d’Esquerra, és així, però al mateix tens que els tribunals europeus jutgen a ells per decidir si procedir amb l’extradició o no, qui serà jutjada per tribunals europeus serà la justícia espanyola. I ja tenim la primera resolució, la justícia belga ha donat el primer cop, sense caure en optimismes innecessaris, segurament no serà l’últim, després tocarà decidir a la justícia alemanya, escocesa i suïssa, el cas sobre les possibles extradicions a partir de les ordres internacionals d’arrest emeses per la justícia política del jutge Llanera, política perquè només des de la política i no del dret es pot formular un processament com aquell realitzat pel jutge espanyol, i que ara ha desmuntat la fiscalia belga.

No volíem la implicació europea?, de moment la causa nacional catalana ha acabat als tribunals europeus, malgrat que els mitjans borbònics espanyols han fet festa i alguns han brindat amb cava extremeny, la partida judicial a Europa els posarà al seu lloc, i a la banqueta dels acusats al costat dels representants elegits pel poble de Catalunya, sense voler-ho trobarem asseguda la monarquia borbònica espanyola i la seva justícia política.

Be the first to comment on "Espanya s’enfonsa a Bèlgica, rebutjades les extradicions dels membres del Govern català"

Leave a comment