Espanya regalarà 12.000 euros al corresponsal estranger que parli bé d’ella

corresponsal estranger

Sembla una broma, però és allò que el Ministeri d’Exteriors espanyol ha creat amb els Premis de Periodisme Palacio de Viana. Un premi de 12.000 euros per al corresponsal estranger que parli millor d’Espanya. La intenció del ministeri que dirigeix Alfonso Dastis -segons explica el digital El Confidencial– és per poder contrarestar la visió que han ofert els mitjans de comunicació internacionals sobre el conflicte entre Espanya i Catalunya.

Als Palacio de Viana hi haurà premis per a dos articles sobre política exterior, un de premsa escrita i l’altre per a ràdio i televisió. Però n’hi haurà un tercer que és el que comença a aixecar polèmica. Es tracta de destacar l’article d’un corresponsal estranger que més contribueixi a millorar la fama d’Espanya a l’exterior.

Els premis són una pensada de la Direcció General de Comunicació i Informació Diplomàtica i disposaran d’un pressupost total de 36.000 euros. Des de la subsecretaria del Ministeri d’Afers Estrangers consideren que és un premi de periodisme i política internacional per reconèixer les peces d’opinió i informatives que contribueixin a la difusió del paper d’Espanya. Una nova aventura de la Marca Espanya.

Be the first to comment on "Espanya regalarà 12.000 euros al corresponsal estranger que parli bé d’ella"

Leave a comment