Espanya menteix i enganya al Secretari General del Consell d’Europa

Consell d'Europa

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Alfonso Dastis, va tenir una trobada ahir amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjorn Jagland, el qual va expressar la preocupació del Consell per la situació que pateix Catalunya i centrant-se especialment sobre la violència contra el referèndum català.

Explica el comunicat del portaveu del president del Consell d’Europa, que Dastis va confirmar la voluntat del govern espanyol d’obrir una investigació exhaustiva sobre els atacs policials del primer d’octubre.

Però com ja és habitual el govern espanyol menteix en l’àmbit internacional i segons una nota que el ministeri espanyol va enviar arribar a Europa Press, el ministre es va limitar a dir que com que hi ha denúncies presentades seran els tribunals que investigaran si va haver-hi abusos o no.

El secretari general del Consell d’Europa, segons el mateix comunicat, va remarcar la importància de la unitat d’Espanya.

Ahir també, el Comissionat pels Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muižnieks, va fer públic que havia reclamat per carta al govern espanyol una investigació sobre les ‘actuacions desproporcionades’ de la policia el primer d’octubre.

Espanya està actualment molt mal vista dins el Consell d’Europa, el senador Pedro Agramunt s’ha vist obligat a dimitir de la presidència de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. Ell explica, que ho ha fet per motius personals. Però tot el món polític europeu sap que, Agramunt estava tocat i enfonsat per la seva presumpta implicació en un cas de corrupció per uns suborns del govern d’Azerbaidjan a eurodiputats.

Un cas anomenat ‘la diplomàcia del caviar‘, que ha posat fi a la seva presidència. El mes d’abril passat, la mesa de l’organisme va retirar-li la confiança, i el juny un centenar de parlamentaris van demanar-li la dimissió, petició a la qual va col·laborar el seu propi grup, el PP Europeu.

A més, va ser reprovat per uns informes favorables a l’Azerbaidjan, on viatjava assíduament. La seva visita a Síria per a entrevistar-se amb Baixar al-Assad, desautoritzada pel ministeri d’Exteriors espanyol i l’ambaixador davant del Consell d’Europa, va fer que el seu partit el vulgues fora de la presidència.

Be the first to comment on "Espanya menteix i enganya al Secretari General del Consell d’Europa"

Leave a comment