Es necessiten prop de mil milions de dòlars per als refugiats rohingyes a Bangla Desh - Geopolítica.cat

Es necessiten prop de mil milions de dòlars per als refugiats rohingyes a Bangla Desh

rohingyes

L’ONU ha realitzat una crida humanitària per un total de nou-cents cinquanta-un milions de dòlars que es destinaran a ajudar uns 900.000 rohingyes i 336.000 persones de les comunitats d’acollida a Bangla Desh.

El Pla de Resposta Conjunta 2018 ha estat presentat a Ginebra per l’Alt Comissionat per als Refugiats, Filippo Grandi, el director general de l’Organització Internacional per a les Migracions, William Swing, i la coordinadora resident de les Nacions Unides a Bangla Desh, Mia Seppo.

Durant la trobada, l’ONU ha elogiat la resposta del Govern i el poble de Bangladesh davant l’arribada d’uns 671.000 refugiats Rohingya procedents de Myanmar.

Més de la meitat del pressupost, un 54%, es destinarà a garantir l’alimentació, l’aigua la salut, l’habitatge i altres ajudes bàsiques. Les necessitats alimentàries representen per si soles un 25% del total.

Diàriament es necessiten més de setze milions de litres d’aigua potable, unes 12.200 tones mètriques d’aliments al mes, 180.000 famílies de refugiats necessiten combustible per cuinar, es necessita construir i mantenir unes 50.000 latrines i, almenys, trenta instal·lacions de gestió d’aigües residuals.

“Parlem de necessitats veritablement crítiques, tant per part de les comunitats de Bangla Desh que tan generosament han obert les seves portes, com d’una població apàtrida i refugiada que fins i tot abans d’aquesta crisi estava entre les més marginades i a risc del món”, ha dit l’alt Comissionat per als Refugiats Filippo Grandi.

Entre altres necessitats el pla també inclou la construcció de quaranta-tres centres d’atenció primària, unes 5 mil aules addicionals per 614.000 nens i joves, uns cent centres de tractament nutricional i una sèrie de programes de protecció per a les 144.000 mares solteres i les seves famílies.

La coordinadora resident a Bangla Desh, Mia Seppo, ha destacat la generositat de la comunitat internacional a les crides d’ajuda realitzades fins al moment, però ha destacat que el major donant d’aquesta crisi és Bangla Desh.

“Des del punt de vista de ser els primers a respondre, de proporcionar terra, de mantenir les seves fronteres obertes, de proporcionar asil, de construir carreteres, d’ampliar les xarxes elèctriques, de proporcionar aliments, de destinar funcionaris públics, de proporcionar policia i exèrcit per mantenir l’ordre als campaments. El major donant d’aquesta crisi segueix sent el poble i el govern de Bangla Desh”.

Fins avui, la resposta a situacions d’emergència per als refugiats Rohingya de Cox‘s Basar ha rebut el 74% del finançament necessari (321 milions de dòlars dels 434 milions de dòlars necessaris) entre setembre del 2017 i el febrer de 2018.

Be the first to comment on "Es necessiten prop de mil milions de dòlars per als refugiats rohingyes a Bangla Desh"

Leave a comment