Els EUA obrirà la seva ambaixada a Jerusalem abans que acabi el 2019

Jerusalem

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha assegurat aquest dilluns durant la seva visita al parlament israelià que l’ambaixada del seu país serà oberta a la ciutat de Jerusalem abans de finals del 2019.

El president Donald Trump havia anunciat al desembre que els EUA reconeix a la ciutat santa de Jerusalem com a capital d’Israel. El fet polèmic amb Trump ha estat portar a compliment la voluntat del legislatiu nord-americà del 1995, deixant de suspendre la seva aplicació com han fet els anteriors presidents per motius d’oportunitat política, i propiciant ara si el trasllat de la seva ambaixada, decisió amb la qual podem estar d’acord o no, però que realment no és un element ideat per Trump.

Pence ha dit que “el mes passat, el president Trump va escriure la història. Va corregir una injustícia vella de 70 anys, va mantenir la seva promesa amb el poble nord-americà en anunciar que els Estats Units reconeixeria finalment a Jerusalem com a capital d’Israel”, segons les paraules del vicepresident en un discurs davant del ple del Parlament israelià.

“Jerusalem és la capital d’Israel i, com a tal, el president Trump va donar instruccions al Departament d’Estat per iniciar immediatament els preparatius per traslladar l’ambaixada dels Estats Units a Jerusalem (…). L’ambaixada dels Estats Units obrirà abans de final de l’any que ve ” a Jerusalem, va dir sota els aplaudiments.

En començar el seu discurs, diputats de la coalició de partits àrabs que havien promès boicotejar el seu discurs, han iniciat les protestes fins que han estat expulsats de l’hemicicle.

Israel considera a Jerusalem com la seva capital, tot i les protestes de la comunitat internacional, mentre que els palestins aspiren a instal·lar a Jerusalem Est, annexionada per Israel, la capital de l’Estat a què aspiren.

En el seu discurs, Pence ha subratllat que els Estats Units insta els dirigents palestins a tornar a la taula de negociacions. “La pau només pot arribar amb el diàleg”, ha afirmat Pence.

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, enmig de les protestes de la comunitat internacional, va saludar immediatament la decisió de Trump de portar l’ambaixada dels EUA a Jerusalem.

Netanyahu va dir a la cadena de notícies CNN que Israel està parlant amb altres països perquè també traslladin les seves ambaixades a la ciutat santa.

Guatemala ha estat el primer país que va anunciar que dóna suport a la decisió dels EUA de reconèixer a Jerusalem com a capital d’Israel i també traslladarà la seva ambaixada que actualment està a Tel Aviv.

Una resolució de l’Organització de les Nacions (ONU) va recomanar que les seus diplomàtiques dels països no estiguin a Jerusalem com a forma d’ajudar al conflicte entre israelians i palestins.

Be the first to comment on "Els EUA obrirà la seva ambaixada a Jerusalem abans que acabi el 2019"

Leave a comment