Els atacs brutals contra els Rohingya tenen el propòsit d’impedir el retorn a Myanmar, denuncia Nacions Unides

Rohingya

Els atacs brutals  a l’estat de Rakhine a Myanmar han estat planejats, coordinats i realitzats sistemàticament, denuncia un informe publicat per l’Oficina de Drets Humans de l’ONU.

Aquestes són les conclusions de la missió de l’ONU que va visitar a refugiats Rohingya a Cox’s Bazar, a Bangla Desh, del 13 al 24 de setembre, i que va realitzar 65 entrevistes amb individus i grups de víctimes o testimonis de la violència provinents majorment dels municipis de ButhidaungRathedaung and Maungdaw.

Els Rohingya van fugir de l’estat de Rakhine a Myanmar arran de les operacions militars executades pel govern després presumptes atacs per part de militants a 30 estacions de policia el 25 d’agost. Segons l’informe, les operacions de les forces de seguretat haurien començat des de l’inici d’agost.

Testimonis recollits per la missió inclouen informacions d’execucions extrajudicials, violacions, altres tipus de violència sexual, tortura, així com destrucció de cases i pobles sencers.

“No pertanyen aquí, vagin-a Bangla Desh. Si no se’n van, cremarem les seves cases i els matarem”.  s’hauria amenaçat a les poblacions amb megàfons.

Segons “informació fidedigna”, les forces de seguretat de Myanmar haurien destruït les propietats dels Rohingyes, atacant cases, camps, magatzems de menjar, cultius, bestiar, fins a arribar als arbres, amb el propòsit d’impedir el seu retorn a una vida normal.

També, mestres, líders culturals i religiosos haurien estat objectius privilegiats dels atacs per tal de soscavar la història i la cultura del grup.

Zeid Ra’ad Al Hussein, l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans, ha instat el govern de Myanmar a cessar immediatament les seves operacions de seguretat que ha qualificat de “complot cínic” per desplaçar per la força a un gran nombre de persones traient-los la possibilitat de tornar.

El 4 d’octubre, experts de l’ONU van advertir que seriosos abusos als drets humans comesos contra dones i nens Rohingya, incloent-hi assassinats, violació, i desplaçament forçat, podrien constituir crims contra la humanitat.

Segons recents estimacions, més de 519.000 Rohingya haurien arribat a Bangladesh des del 25 d’agost, mentre milers segueixen travessant la frontera cada dia.

Be the first to comment on "Els atacs brutals contra els Rohingya tenen el propòsit d’impedir el retorn a Myanmar, denuncia Nacions Unides"

Leave a comment