El Regne Unit adverteix Felip VI: “La sobirania de Gibraltar no es discuteix”

Tot i gaudir d’una “relació sòlida”, des del Regne Unit assenyalen en un comunicat que no coincideixen amb Espanya pel que fa a Gibraltar. “Gibraltar és un assumpte en el qual no coincidim, la nostra posició és clara, la sobirania de Gibraltar no està en discussió”, deixant en evidència la desafortunada intervenció del rei espanyol Felip VI.

El Regne Unit ha recordat aquest dijous que la sobirania de Gibraltar no està en discussió i que els gibraltarenys han expressat reiteradament que “desitgen seguir sota sobirania britànica”.
L’Executiu britànic s’ha expressat així, a través d’un comunicat, després del discurs del Rei Felip VI al Parlament britànic on apostava pel diàleg entre governs per trobar una solució acceptable per ambdues parts, en el marc de la seva vista de tres dies al país.

Tot i gaudir d’una “relació sòlida” el comunicat assegura que amb Gibraltar hi ha discrepàncies: “Gibraltar és un assumpte en el qual no coincidim, la nostra posició és clara, la sobirania de Gibraltar no està en discussió. La seva gent ha expressat repetidament el seu desig de romandre sota sobirania britànica i ho respectarem”.
“En la nostra sortida de la UE estem compromesos a treballar amb els nostres socis per garantir un acord que funcioni pel Regne Unit i la UE i els seus membres, incloent-hi Espanya. Aquest acord també ha de servir per a Gibraltar”, conclou.

La visita del rei espanyol  al parlament britanic vol ser també una resposta, a les posicions de diputats de Westminster, favirables a la necessitat de trobar una solució democràtica en resposta a les demandes polítiques de Catalunya i per superar la situació actual, com han deixat clar els debats organitzats pel Grup Parlamentari de tots els partits (APPG) sobre Catalunya, el grup parlamentari dels diputats britànics fou creat el març passat i reuneix 21 representants tots els partits de la Cambra dels Comuns i de la Cambra dels Lords.

Be the first to comment on "El Regne Unit adverteix Felip VI: “La sobirania de Gibraltar no es discuteix”"

Leave a comment