Diplocat a Dinamarca en un debat sobre Catalunya al festival polític Folkemødet

Diplocat a Dinamarca al Folkemødet

El festival polític més important que es fa a Dinamarca, el Folkemødet, acollirà aquest divendres un debat sobre Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 17 hores d’avui a l’estand de l’Europabevægelsen (Moviment Europeu danès), que l’organitza en col·laboració amb el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).

El títol és “Pot Catalunya esdevenir el proper Estat de la UE?” i un dels temes que s’hi tractaran és el del referèndum català. Hi participaran la presidenta de l’Europabevægelsen, Stine Bosse, el secretari general de Diplocat, Albert Royo, l’exministre socialista Joan Majó i el diputat al Parlament danès Sjúrður Skaale. Es preveu que hi assisteixin representants polítics, acadèmics i dirigents de think tanks.

Més enllà del debat, Francesca Guardiola, delegada de la Generalitat als països nòrdics, i Albert Royo, secretari general de Diplocat, aprofitaran l’estada a Bornholm per fer contactes i reunions bilaterals. Hi ha reunions planificades amb ministres, diputats dels principals partits polítics i representants de think tanks de prestigi, tots ells interessats a obtenir informació de primera mà sobre el referèndum que es farà a Catalunya el mes d’octubre.

El festival Folkemødet aplega cada estiu, durant quatre dies, els màxims representants polítics, econòmics, culturals i de la societat civil de Dinamarca, que es reuneixen en aquesta illa de la mar Bàltica per debatre sobre temes d’actualitat.

Catalunya va ser present per primera vegada al festival polític danès l’any passat, amb un debat sobre el procés d’autodeterminació en el qual van participar Jordi Solé, ex-Secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Albert Royo, secretari general de Diplocat, Nikolaj Villumsen, diputat al Parlament danès per l’Aliança Verda-Roja, i Jacob Lund, exdiputat del Parlament danès pel partit socialdemòcrata.

Be the first to comment on "Diplocat a Dinamarca en un debat sobre Catalunya al festival polític Folkemødet"

Leave a comment