Delegació de diputats procedents de Dinamarca s’entrevista amb el President de Catalunya

Catalunya, Dinamarca

Carles Puigdemont continua la tasca d’explicar el referèndum que ha promès convoca i l’actitud del govern espanyol vers el procés a la comunitat internacional amb una trobada que ha aplegat diputats del Parlament de Dinamarca, el Folketinget. Els electes presents en la reunió d’aquest migdia al Palau de la Generalitat han estat d’un ampli espectre ideològic, ja que un és conservador del Partit Popular Danès, l’altre socialdemòcrata de les Illes Fèroe i el tercer de l’esquerra alternativa (Enhedslisten), a banda també del conseller d’Exteriors català, Raül Romeva.

Diplocat assegura que en els mesos vinents Catalunya rebrà més delegacions de diputats internacionals

Segons fonts de Presidència, durant la reunió Puigdemont els ha explicat la situació política que viu Catalunya, ha refermat el compromís de celebrar el referèndum abans del setembre d’enguany i els ha animat a denunciar la judicialització que l’Estat espanyol fa de la política catalana. La delegació de representants de la cambra danesa ha viatjat a Catalunya convidada pel Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat). Es tracta de la segona reunió amb diputats internacionals, després que fa dues setmanes el cap de l’executiu català rebés electes francesos també d’ideologies transversals. Segons fonts de Diplocat , en els mesos vinents Catalunya rebrà més delegacions de diputats internacionals, tot i que la cautela per desvelar-ne detalls impera.

El Parlament de Dinamarca, el primer que va debatre la qüestió catalana

Un dels diputats que s’ha trobat avui amb Puigdemont és el socialdemòcrata Sjúrður Skaale, que va fer d’observador internacional a les eleccions del 27S. Un altre dels partits que ha portat representació a Barcelona és Enhedslisten, impulsor del debat parlamentari sobre el procés que es va celebrar a Folketinget el maig del 2015. De la sessió en va sorgir l’aprovació d’una resolució que cridava al diàleg entre Catalunya i l’Estat espanyol en la qüestió de la independència. La fita de la diplomàcia pública catalana va estar envoltada, però, de sospites de pressions del govern espanyol per evitar que s’aprovés la moció.

Guifré Jordan

Be the first to comment on "Delegació de diputats procedents de Dinamarca s’entrevista amb el President de Catalunya"

Leave a comment