Corea del Nord: el ministre de defensa de Corea del Sud, utilitzar armes atòmiques seria “suïcida”

ministre de defensa de Corea del Sud

El ministre de defensa de Corea del Sud, Song Youngmoo, està convençut que Corea del Nord no té cap intenció d’utilitzar armes atòmiques, ja que un acte similar seria “suïcida”. Song ha declarat avui, durant el Fòrum Fullerton, un simposi sobre seguretat organitzat a Singapur per l’Institut Internacional d’Estudis Estratègics. “El règim de Corea del Nord probablement seria eliminat del mapa, si fa servir armes nuclears que ha desenvolupat contra Corea del Sud o els Estats Units”, ha dit el ministre, que ha desqualificat les amenaces situant-les en el terreny de la “propaganda” del líder nord-coreà, Kim Jong-un. “És anacrònic pensar que Corea del Nord podria utilitzar armes nuclears per intentar la unificació (de les dues Corees)”, però ha defensat fermament els esforços de revitalització del diàleg entre les dues Corees que està realitzant el president de Corea del Sud, Jae Lluna-in.

Durant el cap de setmana, el ministre de Defensa de Corea del Sud s’ha reunit amb el seu homòleg nord-americà, Jim Mattis, a Hawaii. Els dos ministres han reafirmat l’aliança entre els seus respectius estats i han destacat que “qualsevol esforç per crear una divisió en aquesta aliança està condemnat al fracàs”. Song i Mattis també han reafirmat el compromís comú dels Estats Units i Corea del Sud per a una “desnuclearització completa, verificable i irreversible” de Corea del Nord”. Durant la reunió, Mattis va reiterar que els EUA pretenen resoldre la crisi a la península de Corea a través de la diplomàcia. “La retòrica hauria d’imposar-se als motius de la retòrica i les provocacions perilloses de Kim (Jong-un)”, ha afirmat Mattis. La resposta dels EUA a l’amenaça nord-coreana, va afegir el secretari de defensa, “amb tracció diplomàtica, recolzada per opcions militars per assegurar la comprensió que els nostres diplomàtics dialoguen des d’una posició de força”.

El ministre de Defensa de Corea del Sud, Song Youngmoon, ha iniciat una gira a tres països del sud-est asiàtic aquest diumenge per obtenir el seu suport explícit als esforços de desnuclearització de la Península Coreana.

Així ho ha anunciat l’agència de notícies “Yonhap“. El ministre visitarà Singapur, Indonèsia i Tailàndia; i finalitzarà el seu tour el 3 de febrer. A Singapur ha parlat al Fòrum Fullerton, organitzat per l’Institut Internacional d’Estudis Estratègics, i mantindrà converses amb la seva contrapart en aquest estat i amb el primer ministre Lee Hsien Loong.

A Indonèsia i Tailàndia Soong es reunirà amb els ministres de Defensa, Ryamizard Ryacudu i Prawit Wongsuwan, que també és el viceprimer ministre de Tailàndia. El ministre sud-coreà també ha programat visites de cortesia al president indonesi, Joko Widodo, i al primer ministre tailandès, Prayut Chan Ocha.

Be the first to comment on "Corea del Nord: el ministre de defensa de Corea del Sud, utilitzar armes atòmiques seria “suïcida”"

Leave a comment