República del Congo, el primer cas d’Ebola en una ciutat marca un “punt d’inflexió”

Congo

L’Organització Mundial de la Salut ha confirmat aquest dijous el primer cas d’Ebola en una àrea urbana a la República Democràtica del Congo, el que fa témer que el brot serà molt més difícil de controlar. Davant d’aquesta situació, ha convocat una reunió d’urgència per aquest divendres.

La troballa, corroborada pel ministeri de salut del Congo, es va produir a la zona de Wangata, a la ciutat de Mbandaka, la capital de la província de l’Equador. Una metròpoli situada al nord-oest del país que té 1,2 milions d’habitants.

Tots els casos confirmats d’Ebola al país fins al moment, entre ells els 23 morts, s’havien produït a la zona de Bikoro, que també es troba a la província de l’Equador, però a una distància de gairebé 150 km de la seva capital.

L’OMS ha desplegat a uns trenta experts per dur a terme les tasques de vigilància del brot a la ciutat i col·labora amb el Ministeri de Salut en la prevenció, el tractament i la notificació de nous casos a les comunitats.

A més, ha convocat una reunió d’urgència aquest divendres per considerar si s’ha de declarar una emergència de salut pública d’importància internacional.

El director regional de l’Organització per a l’Àfrica ha declarat que “l’arribada de l’Ebola a una zona urbana és molt preocupant” i el responsable de la preparació i resposta davant situacions d’Emergència, Peter Salama, ha descrit la situació com “un punt d’inflexió en el brot de la malaltia”.

Combatre la malaltia serà molt més difícil que si s’hagués quedat en una remota zona rural.

Però també per les àrees allunyades suposa un desafiament. Les instal·lacions sanitàries de Bikoro tenen una operativitat molt limitada i és difícil arribar a les zones afectades, sobretot durant l’actual estació de pluges, ja que les carreteres solen ser intransitables.

Fins al 15 de maig s’han notificat un total de 44 casos de la malaltia del virus de l’Ebola: 3 confirmats, 20 probables i 21 sospitosos.

Be the first to comment on "República del Congo, el primer cas d’Ebola en una ciutat marca un “punt d’inflexió”"

Leave a comment