Catalunya convidada als actes de la festa nacional francesa a París

festa nacional Francesa

El 14 de juliol és un dels dies més importants de la República Francesa i se celebra com a festa nacional. Fou el dia que els revolucionaris assaltaren la Bastilla i n’alliberaren els presos. Va ser l’inici dels canvis polítics produïts per la pressió popular, la qual seria permanent durant tota la Revolució Francesa.

Originalment coneguda com a “Fête de la Fédération“, es va celebrar per primera vegada el 14 de juliol de 1790 en el Camp de Mart de la ciutat de París, i se celebra cada 14 de juliol per llei, des de l’any 1880, com a Dia Nacional de França.

Actualment, França commemora els fets amb una gran desfilada al carrer a París i, enguany, Catalunya ha estat convidada formalment per primera vegada.

Així ho explicava Martí Anglada el mític periodista i corresponsal de TV3 i des del setembre de 2014 delegat de la Generalitat de Catalunya a França i Suïssa. Un altre gol a la diplomàcia espanyola, ja que és la primera que França convida formalment el Govern català, tractant-lo amb normalitat i com un estat més.

El mateix delegat ho explicava al seu Twitter i n’adjuntava una fotografia que demostra que es troba en un lloc privilegiat de la llotja per a observar la desfilada nacional.

A la desfilada del 14 juillet, Festa Nacional de França. Invitat formalment per 1a vegada. Soc Delegat de Catalunya. pic.twitter.com/kIFAGoHtr8

— Martí Anglada (@AngladaMarti) 14 de juliol de 2017

Be the first to comment on "Catalunya convidada als actes de la festa nacional francesa a París"

Leave a comment