La Casa Blanca és reafirma treballarà amb ” l’entitat o govern ” que surti del referèndum català

Casa Blanca

La portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, ha tornat a confirmar avui la mateixa posició expressada pel Departament d’Estat fa dues setmanes, la voluntat de treballar amb qualsevol “entitat o govern” que resultés del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.  Un periodista li ha demanat avui al respecte del reconeixement d’una Catalunya independent, i Sara Sanders ha declarat que no tenia res d’afegir al que ja havia dit la portaveu del Departament d’Estat i en el cas havia un canvi de posició ja ho farien saber. Unes afirmacions realitzades a poques hores de la visita de Mariano Rajoy a Donald Trump.

 

La pregunta del periodista era, “La senyora Nauert va dir que els EUA no prendrien posició sobre el referèndum de l’1 d’octubre i que treballarien amb qualsevol govern o entitat que en sortís. Això significa que si Catalunya vota independitzar-se d’Espanya, els EUA la reconeixeran com un país independent?’ Sara Sanders ha contestat que “No puc afegir res més a allò que va dir Heather Nauer sobre aquesta qüestió. Si canviés res després d’haver-se fet [la visita de Rajoy] us ho faríem saber.!

El dia 13 de setembre la portaveu del Departament d’Estat dels Estats Units, Heather Nauert, va declarar en una conferència de premsa referint-se al referèndum català: “Nosaltres no interferirem en aquesta qüestió interna. Treballarem amb el govern o entitat que en surti, sigui quina sigui.” Els mitjans espanyols van reaccionar  amb silenci i posteriorment afirmant que la Nauert no volia dir allò que va dir. Tot esperant wl que digui o deixi de dir Trump, la resposta de la portaveu de la Casa Blanca deixa intacte el missatge de Nauert i el reafirma.

Be the first to comment on "La Casa Blanca és reafirma treballarà amb ” l’entitat o govern ” que surti del referèndum català"

Leave a comment