Atac aeri rus a Raqqa hauria mort el cap de l’ISIS al Baghadi

Baghadi

Un atac d’avions russos contra la ciutat siriana d’Al Raqqa, a finals de maig passat, hauria matat a desenes d’alts comandaments de l’Isis -entre ells, el líder del grup jihadista, Abu Bakr al Baghadi, segons dades no confirmats- i centenars de jihadistes, ha informat el Ministeri de Defensa de Rússia.

El blanc de l’atac, que els avions SU-35 i SU-34 van dur a terme entre les 00.35 i les 00.45 del 28 de maig, va ser una reunió de l’anomenat Consell Militar de l’Estat Islàmic.

Els caps militars de Daesh s’havien reunit per planificar les rutes de sortida dels seus combatents d’Al Raqqa per l’anomenat “corredor sud”.

El comunicat de la Defensa russa estima que el bombardeig va matar un nombre indeterminat de membres del Consell, uns 30 caps de rang intermedi i fins a 300 combatents que formaven part de la seva escorta personal.

El comunicat esmenta entre els terroristes abatuts a l’anomenat emir d’Al Raqqa, el cap del servei de seguretat de Daesh i un altre senyor de la guerra que controlava la zona entra Al Raqqa i As Suhnah.

El Ministeri de Defensa rus, segons la nota, havia informat amb antelació a militars nord-americans de l’hora i el lloc de l’atac.

L’iraquià Ibrahim Awwad Ibrahim Ali a Badri a Samarrai, qui va canviar el seu nom laic per Abu Bakr al Baghdadi i es va proclamar califa de l’Estat Islàmic el juliol del 2014, ha estat donat per mort en múltiples ocasions sense que els mitjans jihadistes hagin confirmat aquesta informació.

Be the first to comment on "Atac aeri rus a Raqqa hauria mort el cap de l’ISIS al Baghadi"

Leave a comment