Armènia i Azerbaidjan s’acusen mútuament de violar la treva a Nagorno Karabakh

Armènia i Azerbaidjan s’acusen mútuament de violar la treva a Nagorno Karabakh

Dotze soldats de l’Exèrcit de l’Azerbaidjan han mort durant l’enfrontament armat contra les milícies de Nagorno Karabakh, els fets van tenir lloc la matinada de dissabte, ha comunicat el Ministeri de Defensa azerbaidjanès. Entre les pèrdues militars de Bakú també s’informa de la destrucció d’un tanc i l’enderrocament d’un helicòpter Mi-24 a la zona de combat.

El president armeni, Serzh Sargsian, ha declarat davant el Consell de Seguretat d’Armènia que el combat d’aquest dissabte, “el més greu des de l’any 1994”, es va cobrar de vida d’almenys 18 soldats i va deixar 35 militars ferits.

ArmeniaEl portaveu del Ministeri de Defensa armeni, Artsun Ovanisián, ha alertat a través del seu compte a Facebook sobre una ofensiva militar llançada per l’Exèrcit de l’Azerbaidjan a la regió en disputa de Nagorno Karabakh, segons informa TASS.

El portaveu de Defensa armeni ha assegurat que els militars azerbaidjanesos han atacat al llarg de tota la línia fronterera, amb l’ús de les unitats d’artilleria, vehicles blindats i aviació militar.

Mentrestant, el Ministeri de Defensa de l’Azerbaidjan ha reaccionat a les declaracions de la part armènia, afirmant que la violació de la treva es deu als atacs d’artilleria d’Armènia.

El conflicte entre l’Azerbaidjan i Armènia per Nagorno Karabakh data de 1988, quan la població majoritàriament armènia d’aquesta regió autònoma va anunciar la seva retirada de la llavors República Socialista Soviètica de l’Azerbaidjan.

Després de les hostilitats que van tenir lloc entre 1992 i 1994, Azerbaidjan va perdre el control sobre Karabakh i set districtes circumdants. Nagorno Karabakh va declarar la seva independència, però no és part en les negociacions entre Armènia i Azerbaidjan. La resolució del conflicte està a càrrec del Grup de Minsk de l’OSCE, copresidit per Rússia, EUA i França. El grup també inclou a Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Alemanya, Itàlia, Suècia, Finlàndia i Turquia.

Be the first to comment on "Armènia i Azerbaidjan s’acusen mútuament de violar la treva a Nagorno Karabakh"

Leave a comment