Algèria i Rússia a favor d’ampliar altres 9 mesos l’acord de reducció de producció del petroli

Algèria i Rússia

Algèria i Rússia estan a favor d’una extensió de nou mesos, i no només de sis com es va informar anteriorment, de l’acord entre els membres de l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els països que no són membres d’aquest càrtel.

Així s’ha manifestat el ministre d’Energia algerià Noureddine Bouterfa, durant la seva visita a Rússia, on s’ha reunit amb el seu homòleg Aleksander Novak.

L’anunci arriba amb un comunicat de premsa del Ministeri d’Energia del país del nord d’Àfrica. El responsable del ministeri algerià està realitzant una tour diplomàtic, que l’ha portat a visitar en els últims dies a l’Iraq, amb la intenció d’ampliar l’acord sobre les retallades a la producció de petroli entre els membres de l’OPEP i els principals productors no membres de l’OPEP, incloent-hi Rússia.

Els països de l’OPEP s’han compromès a reduir la producció de petroli en 1,2 milions de barrils per dia a partir del gener del 2017 per portar la producció de petroli total del càrtel a 32,5 milions de barrils per dia en els primers sis mesos de l’any en curs.

Els 11 productors no OPEP van acordar iniciar una retallada de la producció total de 558.000 barrils per dia.

Algèria va ser un dels promotors de l’acord de reduir la producció de petroli, fent d’amfitrió de la primera reunió informal dels països de l’OPEP durant el setembre del 2016, reunió que va portar a una primera entesa que més tard va donar lloc a un acord final.

Be the first to comment on "Algèria i Rússia a favor d’ampliar altres 9 mesos l’acord de reducció de producció del petroli"

Leave a comment