Agents espanyols ridiculitzats al Parlament Britànic durant la compareixença a una comissió

Agents espanyols

El periodista David Alandete, director adjunt del diari El País, Borja Lasheras, el director de l’Oficina del Consell Europeu de Relacions Exteriors (ECFR) i Mira Milosevich, investigadora principal del Real Instituto Elcano. Tots tres van ser convidats a la comissió d’investigació del parlament britànic que estudia suposades ingerències russes.

El resultat final?, ser ridiculitzats durant la seva compareixença pels diputats britànics que els han posat en evidència amb les seves preguntes i un ridícul global vist que la periodista Inna Afinoguènova, del canal Rússia Today, ha enregistrat un vídeo ridiculitzant les acusacions d’ingerències russes en l’independentisme català.

La periodista reconeix que s’havia proposat conjuntament amb el seu canal a ‘no tornar a respondre acusacions sobre la suposada trama russa fins que no presentessin una prova sòlida’, però no ha pogut resistir la temptació enfront del ridícul realitzat i aprofitar de comentar les intervencions.

L’Afinoguènova dedica les seves burles principalment a David Alandete, un dels periodistes espanyols més limitats i que ha arribat a ser subdirector del País. Explica la periodista que davant la comissió aquest personatge diu que cinc milions de comptes russos van piular sobre el referèndum català, però que l’article que va publicar El País deia que feia una anàlisi de cinc milions de piulets, no de comptes.

Alandete arriba al màxim del ridícul quan li demanen quina influència real va tenir la suposada ingerència russa en els resultats del referèndum. Primer, Alandete prova de fugit de la pregunta, explicant que valorar els resultats seria legitimar el referèndum, però finalment Lasheras reconeix que no tenen cap prova que la ingerència que denuncien influís en el vot dels catalans. El silenci que els agents espanyols fan a la sala és espectacular.

L’altre personatge clau d’aquests tres agents de l’estat espanyol al parlament britànic és Mira MilosevichJuaristi ,sociòloga sèrbia que viu a Espanya, molt ben relacionada a Madrid gràcies a les seves relacions personals amb Jon Juaristi, conegut polític basc, que ha passat per tot l’arc parlamentari i extraparlamentari de la societat basca i espanyola, iniciant per ETA, PCE, PSOE per acabar fent conferències per a les FAE d’Aznar.

 

Be the first to comment on "Agents espanyols ridiculitzats al Parlament Britànic durant la compareixença a una comissió"

Leave a comment