18 punts per poder entendre l’estratègia del terrorisme bancari del govern espanyol

terrorisme bancari

Xavier Sala-i-Martin

1. FIL SOBRE LA POR i els Bancs. Si jo no et tinc por a tu, tu no tens poder sobre mi. Aquesta és la premissa.

2. El govern d’Espanya ha decidit que vol tenir el poder a Catalunya a força de fer-nos por. Això explica la violència extrema de la policia.

3. En veure que la violència policial no ens feia por (ni el dia 1 ni el dia 3), ha començat una nova fase del pla “fer por”: l’economia!

4. Han posat pressió a les empreses perquè marxin de Catalunya per a fer la impressió que la independència enfonsarà l’economia.

5. TOTS hem d’entendre que és una operació política: El canvi de seu social del Banc Sabadell o La Caixa quasi no té efectes econòmics.

6. Com que ni volen ni es poden emportar les sucursals, els llocs de treball a Catalunya seran els mateixos. L’IVA i IRPF associats també.

7. L’únic que canvia és l’impost de societats que és una part molt petita.

8. Una “prova” de què és una operació política per a “fer por” és que no s’han emportat els centres de dades.

9. Si fos cert que marxen perquè tenen por que Catalunya quedi fora de l’Euro, s’haurien d’haver emportat els centres de dades, ja que…

10. … aquests no poden quedar fora de la zona euro segons el BCE. Per què no han fet, doncs? Doncs perquè és molt car!

11. Això també explica que BS vagi a Alacant i no a Madrid: a Alacant ja hi té una seu (la de la CAM que, per cert, van comprar per 1 euro).

12. Per tant, dir que te’n vas perquè trasllades la seu social és una manera barata (de fet, és gratis) de seguir l’estratègia de la por.

13. Però, recordeu, els efectes econòmics d’aquesta decisió són nuls. Només és la nova estratègia de la por.

14. I recordeu: si no hi ha por, no hi ha poder! Seguim.

15. Finalment, el fet que el BS i La Caixa ja no tinguin seu a Catalunya, fa que el risc de “corralitos” i altres bestieses desaparegui!

16. Com diu el mateix Oliu, si són a un país que “segur” que és a l’Euro, tenen la protecció del Banc Central Europeu…

17. Això vol dir que el BCE aportarà TOTA la liquiditat que sigui necessària a aquests bancs i que NO HI HA CAP RISC de perdre els estalvis.

18. Per tant, que ningú no tingui por de tenir els diners al banc. NO cal treure els diners ni patir pels estalvis. Tranquil·litat i sense por.

Be the first to comment on "18 punts per poder entendre l’estratègia del terrorisme bancari del govern espanyol"

Leave a comment